Gündem
  • 21.1.2023 22:47

CHP'li belediyede vurgun.. Banyoda intihar etti

CHP’li belediyede intihar girişimi ve vurgun skandalı!

Çanakkale Belediyesi’nde görevli Murat Y. iddiaya göre belediyeden emekli 9 personeli hala çalışıyor gibi gösterip maaşları kendi hesabına aktardı. İhbar üzerine müfettişler ifadeye çağırdı. Korkan Murat Y. evinde çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulundu. Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nde personelin maaş bordroları ve özlük takibinden sorumlu M.Y. dün sabah saatlerinde evinde intihar girişiminde bulundu.  Önce banyodaki çamaşır suyunu içen, ardından bıçakla kendine zarar vermek isteyen belediye çalışanı; eve giren zabıtalar tarafından baygın halde bulundu ve hastaneye kaldırıldı. Herkes,  intihar girişiminin nedenini araştırırken Sabah, genç personelin intihar teşebbüsüyle ilgili ilginç gelişmelere ulaştı.

İçişleri Bakanlığı; geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne gönderilen bir e mailde Çanakkale Belediyesi'nde son dönemde bazı usulsüzlüklerin yaşandığı, bazı personelin evrakta sahtecilik yaparak zimmetine para geçirdiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bakanlıktan iki, Sayıştay'dan ise dört müfettiş iddiaların incelenmesi için belediyeye gönderildi.

DOSYALAR İNCELENDİ
Geçtiğimiz hafta belediyeye gelen müfettişler; iddiaların odağında olan insan kaynakları departmanında inceleme başlattı. Tüm dosyaları incelemeye alan müfettişler, 350'ye yakın belediye işçisinin maaş, tahakkuk, bordrolama ve özlük haklarından sorumlu M.Y.'nin bir hafta önce sağlık sorunlarını gerekçe göstererek rapor aldığını belirledi.

MÜDÜR BİLGİSAYARI AÇTI GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI
İddiaya göre müfettişler, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hülya Aydın'dan M.Y'nin takip ettiği dosyaları isteyerek incelemeye başladı. Soruşturma kapsamında müfettişler, M.Y.'nin tüm belediye personelinin maaşının aktarıldığı, sadece kendisinin özel şifreyle girebildiği dosyalama sistemine de girerek ödemeleri takibe aldı.

EMEKLİLERİ HALA ÇALIŞIYOR GİBİ GÖSTERMİŞ
Yapılan incelemelerde müfettişler; M.Y.nin belediyeden emekli olan 9 personeli hala belediyede çalışıyor gibi göstererek maaşlarını kendi hesabına aktardığını belirledi. Bu sistemle M.Y.nin 2019 yılından buyana hesabına milyonlarca lira aktardığı tespit edilirken, M.Y'nin insan kaynakları müdürünün şifresini de kırarak banka ile yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

BELEDİYEYE DAVET EDİLDİ
Yapılan tespitlerin ardından müfettişler, dün sabah saatlerinde M.Y.'nin ifadesini almak üzere belediyeye davet etti. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Aydın tarafından belediyeye çağrılan M.Y. bir saat içerisinde belediyede olacağını bildirdi.

"BANYODAYIM, HEMEN GELİYORUM"
Bir saatin sonunda M.Y.nin belediyeye gelmeyip telefonlarıda açmaması üzerine durum Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a bildirildi. Gökhan, iki zabıta memurunu görevlendirerek M.Y.'nin evine gitmelerini istedi. Zabıta ekiplerine kapıyı açan M.Y. duşa girip hemen geleceğini söylemesine rağmen gelmemesi üzerine ekipler içeriye girdi.

ÇAMAŞIR SUYU İÇİP KENDİNİ BIÇAKLAMIŞ
Banyoda çamaşır suyu içtiği belirlenen ve karnına beş bıçak darbesi saplayan M.Y. Ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı. Baygın halde doktorlara iki bardak çamaşır suyu içtiğini ileri süren M.Y.'nin bıçak darbelerinin de derin kesikler olmadığı tespit edildi. İlk müdahalesi yapılan M.Y. Hastanede gözetim altına alındı.

EŞİ "HABERİM YOKTU" MÜDÜR , "GÜVENDİĞİMİZ BİR PERSONELDİ"
Olayın ortaya çıkmasının ardından Sabah, M.Y.nin kendisi gibi aynı belediyede çalışan iki yıllık eşi T.Y.'ye ve İnsan kaynakları ve eğitim müdürü Hülya Aydın'a ulaştı. Olayı eğitime gittiği Bolu'dan öğrendiğini belirten T.Y., " Hiç bişey bilmiyorum, eşimin intihara teşebbüs ettiğini öğrenince apar topar hastaneye geldim. Psikolojisi çok bozuk, şuan olayın nedenini konuşmuyoruz. Ne yaptığını bende bilmiyorum" dedi. Olayda müdür olarak sorumluluğunun olduğunu kabul eden müdür Aydın ise, " sadece sisteme girmeye yetkili kendisiydi. Benim şifrelerimi de banka ile yazışarak değiştirmiş. Hiç birşey fark edemedik

Güncellenme Tarihi : 21.1.2023 22:51

İLGİLİ HABERLER