CHP'li Böke'nin AFAD çadırlarıyla ilgili iddiasına AFAD'dan cevap

2 dk okuma
CHP'li Böke'nin AFAD çadırlarıyla ilgili iddiasına AFAD'dan cevap

Hızlı Özet

İzmir'de meydana gelen ve şu ana kadar 58 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili CHP heyeti adına açıklamada bulunan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor" iddiasında bulundu.






CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin "AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor" iddiasına İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan yanıt geldi.



İzmir'de meydana gelen ve şu ana kadar 58 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili CHP heyeti adına açıklamada bulunan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor" iddiasında bulundu.



BÖKE'NİN İDDİASINA, İSMAİL ÇATAKLI RAKAMLARLA CEVAP VERDİ



Selin Sayek Böke'nin bu iddiasına İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'dan anında cevap geldi.



Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yaptığı açıklamada, "Böyle bir şey yok! Yalan söylüyor demeyelim de yanlış biliyor diyelim. AFAD 1040 çadır kurdu. (268’i boş, ihtiyacı olan istediği gibi gelir kalır) Kurulumlar AFAD koordinesinde devam ediyor. Lütfen sessiz olun! Arkadaşlarımız enkazın altında canları pahasına çalışıyor!" ifadelerini kullandı.



 



CHP li Böke nin AFAD çadırlarıyla ilgili iddiasına İçişleri ve AFAD dan cevap  #1


 



BİR TEPKİ DE AFAD BAŞKANIN GÜLLÜOĞLU'NDAN



CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke'nin iddiasına bir tepki de AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu verdi.



AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu açıklamasında "Aaah ah enkazlarla mı uğraşalım, bu tür haberlerle mi bilmiyorum. Ne olur yük olmayın, yardımcı olun. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de dahil olduğu koordinasyon ile ve eşit şartlarda yardımları ulaştırıyoruz. Hiç bir binaya hasarlı olduğuna dair henüz belge verilmedi ve de yüzlerce vatandaşımız şu an çadırları kullanıyor. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Tekrar geçmiş olsun Deprem değil sağlam olmayan bina öldürür." sözleriyle Selin Sayek Böke'nin iddiasının asılsızlığını ortaya çıkardı.



 



CHP li Böke nin AFAD çadırlarıyla ilgili iddiasına İçişleri ve AFAD dan cevap  #2


 



 



CHP li Böke nin AFAD çadırlarıyla ilgili iddiasına İçişleri ve AFAD dan cevap  #3


 



 



CHP li Böke nin AFAD çadırlarıyla ilgili iddiasına İçişleri ve AFAD dan cevap  #4


 




 





Bu haber 462 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vali Bey.. Kuru maaşla 40 dükkan ve bu serveti nasıl edindin?
Gündem
#cinayet#Tunceli Valiliği#Tuncay Sonel

Vali Bey.. Kuru maaşla 40 dükkan ve bu serveti nasıl edindin?

Tunceli'de Gülistan Doku'nun ölümüne ilişkin soruşturmada, cinayeti örtbas ettiği iddiasıyla tutuklanan eski Vali Tuncay Sonel'in mal varlığına dair bilgiler gün yüzüne çıktı. Yapılan mali incelemeler neticesinde, Sonel'in mülkiyetinde onlarca dükkan, çok sayıda arsa, bir düğün salonu ve konutlar bulunduğu saptandı.

Habervitrini10142 Görüntüleme
İşte Erdal Beşikçioğlu'na yöneltilen 7 suçlama
Gündem

İşte Erdal Beşikçioğlu'na yöneltilen 7 suçlama

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Erdal Beşikçioğlu'nun başkanlığını yaptığı Etimesgut Belediyesine yönelik yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Dosyada 6 Sayıştay raporu, 814,5 milyon TL ve 760,6 milyon TL'lik ihaleler, 11,9 milyon TL kamu zararı tespiti ile 975 bin TL'lik para transferi yer aldı. İhalelerde usulsüzlük, rüşvet ve "adrese teslim" ihale iddiaları soruşturma dosyasına girdi.

Habervitrini11634 Görüntüleme
Motosikletiyle vidanjöre çarpan 19 yaşındaki Nazlıcan öldü
Gündem

Motosikletiyle vidanjöre çarpan 19 yaşındaki Nazlıcan öldü

Balıkesir’in Erdek ilçesinde vidanjöre çarpan motosikletin sürücüsü Nazlıcan Çetinkaya (19) yaşamını yitirdi.

Habervitrini14555 Görüntüleme
Burcu Köksal'dan gözaltına alınan Sinem Dedetaş'a gönderme
Gündem

Burcu Köksal'dan gözaltına alınan Sinem Dedetaş'a gönderme

Geçtiğimiz mayıs ayında CHP'den istifa ederek AK Parti saflarına katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın gözaltına alınmasının ardından dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Habervitrini12684 Görüntüleme