Gündem
  • 4.10.2022 13:42

CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne yolsuzluk baskını.. 8 gözaltı

Aydın’da tek kalemde 12.8 milyon liraya çıktığı 750 bin ton mıcır alımı ihalesiyle yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen CHP’li Kuşadası Belediyesi’ne polis tarafından operasyon düzenledi. Dün (Salı) sabah saatlerinde belediye binasına gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 6 belediye görevlisi ile ihaleyi alan 2 şirket yetkilisini gözaltına aldı. Şüphelilerin “İhaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet” ile suçlandıkları öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bile yıllık 2 milyon ton mıcır kullanılırken CHP'li Kuşadası Belediyesi'nin bir kalemde 12.8 milyon liraya 750 bin tonluk mıcır alması yolsuzluk iddialarını gündeme getirmişti.

CHP'Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK OPERASYONU: 8 GÖZALTI

CHP'li Kuşadası Belediyesinin mıcır ihalesindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili mülkiye müfettişlerinin yaptığı incelemenin ardından operasyon için düğmeye basıldı.İhale ve imar yolsuzluğu iddialarıyla gündemden düşmeyen CHP'li Kuşadası Belediyesi polis ekipleri tarafından dün şafak operasyonu düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) polisleri toplam 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE RÜŞVET

Gözaltına alınanlar arasında Kuşadası Belediyesi eski Fen İşleri Müdür Vekili F. Ç., yardımcısı Ö. Ö. ile belediye çalışanları M. A., K. K., E. T., K. C., D. Ş. ile ihaleyi kazanan firmanın sahipleri Zana ve Turan Bağı kardeşlerin olduğu öğrenildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Şüphelilerin "İhaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet" ile suçlandıkları öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2022 13:44

İLGİLİ HABERLER