Gündem
  • 30.3.2013 14:04

CHP'li Oran'dan müthiş iddia

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara'daki metro inşaatlarının tamamlama ihalesini kazanan Çinli firmanın, şartnamedeki girdilerin yüzde 51'ini yerli firmalardan temin etme şartına uymadığını öne sürdü.
          Gökçek'in 10 yıldır Ankara metrosunu bitiremediğini, en sonunda hükümetin müdahale edip, yardımda bulunmak zorunda kaldığını ifade eden Oran, şunları kaydetti:
     ''İzmir Belediyesi bir kilometre metroyu 56 milyon liraya mal ederken, AKP'li Ankara Belediyesi bir kilometre metroyu 100 milyon lira bedelle bile yapamadı. Melih Gökçek'in yıllarca sürüncemede bırakıp Ulaştırma Bakanlığına devrettiği yarım kalan metro inşaatlarının tamamlama ihalesini kazanan Çinli firma, şartnamedeki girdilerin yüzde 51'ini yerli firmalardan temin etme şartına uymuyor. Aradan bir yıl geçmesi ve ilk teslime çok az bir süre kalmasına rağmen yüzde 51 offset maddesi kapsamında şu ana kadar hiçbir Türk firmasına sipariş geçilmedi. Bugüne kadar sadece bir küme üyesiyle bir kez görüşme yapan Çinli firma, sertifikasyonu, testi olmadığı gerekçesiyle ondan gerekli parçayı alamayacağını bildirdi, sertifikasyon ve test sorunu olmayan firmalarla ise hiç görüşmedi. Oysa Çinli firmanın kendisinin de hiçbir uluslararası sertifikasyonu bulunmuyor.''
    
     Muhabir: Kurbani Geyik
     Yayıncı: Selçuk Aval
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER