Gündem
  • 28.1.2023 15:13

CHP'li Tunç Soyer HDPKK'lılarla gizlece buluştu.. Böyle görüntülendi

CHP'li Tunç Soyer'in gizli ortaklığı ortaya çıktı! O anlar görüntülendi

Altılı masanın gizli ortağı HDP ile CHP arasındaki ittifak İzmir'de gün yüzüne çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HDP'lilerle bir araya geldi. Sessiz sedasız gerçekleşen görüşme deşifre oldu.

Yaklaşan seçimler öncesi eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile CHP arasındaki yakın ilişki bir kez daha gün yüzüne çıktı.

CHP'li Tunç Soyer'in gizli ortaklığı ortaya çıktı! O anlar görüntülendi -  Haber 7 GÜNCEL

HDP'ye yönelik kapatma davasında siyasi yasaklılar listesinde bulunan HDP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Yunus Parım, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'ndan Sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda 27. Dönem Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i Kemeraltı'nda, Egemenlik Evindeki makamında ziyaret etti. Gizlice sessiz sedasız yapılan görüşme Sabah gazetesi tarafından görüntülendi.

CHP'li Tunç Soyer'in gizli ortaklığı ortaya çıktı! O anlar görüntülendi -  Haber 7 GÜNCEL

TERÖRİSTİN CENAZESİNE KATILMIŞTI
Haatırlanacağı üzere Mehmet Ruştu Tiryaki , Feleknas Uca ile birlikte 2018 yılında Hakkari'de güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen 'Simko Kerboran' kod adlı Devran Baysal'ın cenaze törenine katılmıştı. Savcılık da Ruştu Tiryaki ve Feleknas Uca hakkında terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma başlatmıştı.

MİT OPERASYONU İLE YAKALANMIŞTI

Katıldığı HDP Elazığ 4. Olağan Kongresi'nde "Tek muhatap İmralı'dır" daha sonra da terörist elebaşı Öcalan için "Sayın" ifadesini kullanan Yunus Parım'ın ağabeyi 'Laşer' kod adlı İbrahim Parım ise 10 Şubat 2021'de MİT tarafından Irak'ın Sincar Bölgesine gerçekleştirilen operasyonda yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. İbrahim Parım daha sonra da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

ÇOK SAYIDA HDP'LİYİ İŞE ALDI

Bilindiği gibi 31 Mart yerel seçimlerinde HDP, İzmir'de belediye başkan adayı göstermeyerek Tunç Soyer'e açık bir şekilde destek vermişti. Tunç Soyer de göreve geldikten sonra çok sayıda HDP'liyi işe almıştı.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li belediyelerdeki terörle iltisaklı kişilerle ilgili hazırlanan kırmızı dosyayı açmış, Mustafa Demirle ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "Mustafa Demir'in SGK kaydında, İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığında tekniker olduğu yazmakta. Bu kişi gözaltına alınmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş ve halen Sincan Cezaevinde bulunmakta.Bu kişinin ayrıca, Kandil bölgesinde 15-20 Mayıs 2004 tarihinde, sözde PKK Kogra-gel 2'nci Kongresi'ne katıldığı tespit edilmiştir"

Güncellenme Tarihi : 28.1.2023 15:27

İLGİLİ HABERLER