Gündem
  • 28.10.2021 12:36

CHP'li vekilden İYİ Parti'ye PKK'ya operasyon tepkisi

 CHP eski Millitvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin HDP ile ortak hareket eden CHP'yi yalnız bırakarak büyük bir hata yaptığını yazdı..
Yarkadaş şunları belirtti..
 

Cumhur İttifakı’nın Irak ve Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon için yetki istediği tezkereye CHP ‘’Hayır’’, İYİ Parti ise “Evet” oyu verdi. Oylaması sonrası, AKP’nin politikaları doğrultusunda oy kullanan İYİ Parti’nin temsilcilerini dinledim. Evet oyu vermelerine gerekçe olarak ileri sürdükleri hiçbir argüman beni tatmin etmedi.

BU HİÇ ‘İYİ’ OLMADI!

AKP ve MHP’nin Suriye politikalarını sert sözlerle eleştirdikten hemen sonra tezkereye “Evet” oyu vermek anlamsızdır. Buna gerekçe bulmaya çalışmak ise traji-komiktir. CHP bu bağlamda gösterdiği son tavırla umut vermiş, İYİ Parti ise büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. AKP ve MHP, muhalefetteki İYİ Parti’yi ‘’milliyetçilik baskısı” altına alarak kendi çizgisine çekmiştir. İYİ Parti’nin bu anafordan çıkması artık çok zordur.

Parti yetkilileri, Cumhurbaşkanı’na iki yıl yetki veren ‘’torba tezkere’’ye “Hayır” diyebilme cesaretini gösterebilse, AKP ve MHP’nin Türkiye’yi felakete götüren dış politikası kamuoyunda daha güçlü bir şekilde tartışmaya açılırdı. Bu da iktidarın yanlış dış politikasının siyaseten mahkum edilebilmesinin önünü açardı.

Ancak İYİ Parti bu cesareti göstermek yerine, AKP ve MHP’nin sözde milliyetçi söylemlerinin peşine takıldı ve tarihi bir fırsatın kaçırılmasına sebep oldu. İYİ Parti artık AKP’nin dış politikalarını eleştirse bile inandırıcı olamayacaktır.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2021 20:23

İLGİLİ HABERLER