Gündem
  • 5.6.2023 22:57

CHP'liler birbirine düştü.. Savcılara ihbar ediyorum bizim başkan rüşvet aldı

CHP’li Özkara’dan CHP’li eski başkan için ‘rüşvet’ iddiası! “Savcıları göreve davet ediyorum”

Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grubu, bu kez de partisinden 2 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Halil İbrahim Şenol’un rüşvet aldığı iddiası ile sarsıldı. Mayıs ayı meclis toplantısında Bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, 14 Mayıs’ta gerçekleşen milletvekilliği seçimi öncesi TİP’e oy isteyince tartışma çıktı. Tartışma sırasında CHP’li İbrahim Özkara, Çağlarsu’ya ‘Sen Halil İbrahim Şenol zamanındaki rüşvetleri konuş” dedi.

Özkara'nın tutanaklara geçen rüşvet iddiası ilçe gündemine bomba gibi düştü. Cumhuriyet savcılarını göreve davet eden AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca: "İbrahim Özkara Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın en sadık destekçilerinden biri olup, kendi aile mensuplarını ve yakınlarını İZBB ve diğer CHP'li belediyelerde işe yerleştirdiği biliniyor. İbrahim Özkara bu ifadeleri kullandığına göre, kendisi de CHP'li olarak önceki dönemde yaşananları yakınen takip ettiğini ve ilişki ağını bildiğini düşünüyoruz. Cumhuriyet savcılarını iddiaları araştırması için göreve davet ediyoruz." diye konuştu.

CHP GRUBUNDA SULAR HİÇ DURULMUYOR

2019 yılı Mart Ayı'nda yapılan yerel seçimden bu yana Gaziemir CHP Meclis Grubu'nda suların hiç durulmadığını belirten Atmaca: "Belediye Başkanı Halil Arda, aday adaylığı sürecinde diğer aday adayları hakkında yazdığı iddia edilen mektupla gündeme gelmişti. Seçim sonrasında ilçe kongresinde CHP'li meclis Üyesi Levent Çağlarsu hakkında "benden çiçek ihalesi istedi" demiş, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan hakkında ise yerel basında yer alan açıklamalarında "atık toplama işini eski meclis üyesine vermemi istedi ifadelerini kullanmıştı. En son skandal ifadeler CHP'li IZBB meclis üyesi İbrahim Özkara'ya ait. 2 Mayıs 2023 tarihli Gaziemir Belediye Meclis birleşiminde hatip olarak konuşmasını sürdüren bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu'nun sözünü kesen Özkara, önceki iki dönem CHP Gaziemir Belediye Başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol hakkında, tutanaklara geçen "Sen Halil İbrahim Şenol zamanındaki rüşvetleri konuş" ifadelerini kullandı.

Özkara, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın en sadık destekçilerinden biri olup, kendi aile mensuplarını ve yakınlarını İZBB ve diğer CHP'li belediyelerde işe yerleştirdiği biliniyor. İbrahim Özkara bu ifadeleri kullandığına göre, kendisi de CHP'li olarak önceki dönemde yaşananları yakınen takip ettiğini ve ilişki ağını bildiğini düşünüyoruz. Yerel seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde, yaşanan skandallar ve soruşturmalarla, Cumhurbaşkanına hakaret sebebiyle aldığı cezadan dolayı Halil Arda'nın adaylığına genel merkez düzeyinde sıcak bakılmadığı, CHP'li muhalif meclis üyeleri içerisinden bir kişinin öne çıktığı gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor" diye konuştu.

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL

"Özkara bu çıkışıyla Arda'nın siyasi rakiplerine gözdağı mı verdi?" diye soran Atmaca: "Yoksa Birilerini konuşurum diye tehdit mi ediyor? Önceki seçim sürecinde Arda'nın genel merkeze yolladığı iddia edilen diğer adaylar hakkındaki mektup misali şimdiki aday adaylarını kötülemeye mi çalışıyor biz bilemeyiz. Görev süresinin 4. Yılında Meclis tutanaklarına giren bu söylem, "bayram değil seyran değil" sözünü hatırlattı. Asıl önemli olan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bu konuda nasıl bir tavır alacak? Parti disiplini açısından herhangi bir işlem yapacak mı bilmiyoruz. Önceki dönem İl Başkanı Deniz Yücel, örgütlerde yaşanan bu sorunlar ve skandallar noktasında zafiyet göstermiş, yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında insiyatif almamış, adeta kimseyle kötü olmadan vekillik yolunda emin adımlarla ilerlemişti. Halil Arda'nın imza attığı bunca skandala rağmen sadece Levent Çağlarsu'nun geçici ihracıyla sorunu çözmeye çalışmış, ama mızrak çuvala sığmamıştı." Diye konuştu.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.6.2023 23:22

İLGİLİ HABERLER