Gündem
  • 10.4.2013 19:45

"CHP'liler gidince sayın Başbakan niye kızıyor?"

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Silivri'de yaşananlarla ilgili CHP milletvekillerine yönelik sözlerine ilişkin, "CHP'liler gidince sayın Başbakan niye kızıyor- Önce yasaları bilsin, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü nedir onu öğrensin. Ondan sonra konuşsun. Hukuku bilmeyen kişiye demokrasilerde başbakan denmez" dedi.
      Kılıçdaroğlu, Şişli Kent Sineması'nda galası gerçekleştirilen "Munzur El Veriyor Belgeseli"ni izlemeden önce basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.
      "Ergenekon duruşmasında olaylar yaşandı ve Başbakan Erdoğan'ın partinize yönelik suçlamaları oldu. Yarın duruşma var. Buraya siz katılacak mısınız veya partinizden katılım olacak mı-" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, yasalara göre mahkemelerin aleni olduğunu söyledi.
      Her yurttaşın istediği mahkemeye giderek izleyebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun önünde herhangi bir yasal engel olmadığını ifade etti.
      Kılıçdaroğlu, "CHP'liler gidince sayın Başbakan niye kızıyor- Önce yasaları bilsin, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü nedir onu öğrensin. Ondan sonra konuşsun. Hukuku bilmeyen kişiye demokrasilerde başbakan denmez" diye konuştu.

"BÜTÜN GÜZELLİKLER MUNZUR'UN ÖZGÜR AKMASINDA YATAR"


Kılıçdaroğlu daha sonra Erzincan, Refahiye, Kemah, Tunceli ve Bingöl'ün dağları ile Munzur Nehri'nin ele alındığı belgeseli izledi. Gösterimden sonra sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, belgeselin sonundaki türkünün çocukluğunda dinlediği hüzünlü türkülerden biri olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Bu coğrafya dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi. Çünkü dağları, nehirleri, insanları özgür. Özgürlüğün ne anlama geldiğini heralde Munzur belgeselini izleyenler daha iyi görüyor. Eğer bir nehir özgürce akıyorsa onun etrafındaki ağaçlarda özgürdür. Balıklar da çevresindeki insanlar da.. Doğanın hakkı diyoruz. Doğanın hakkı özgür olmasıdır. İnsanın hakkıda özgür olmasıdır. O topraklarda büyük acılar yaşandı. Büyük dramlar yaşandı. Sevinçler yaşanıldı, düğünler yapıldı. Herşey var o doğada. Ama o doğanın güzelliği insanoğlunun o doğaya ihanet etmemesinde yatar. Bütün güzellikler Munzur'un özgür akmasında yatar".


SARIGÜL'ÜN PLAKETİNİ YARDIMCISINA VERDİ


Galada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e katkılarından dolayı plaket verilecekti. Ancak Sarıgül galaya katılmadı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu plaketi Sarıgül'ün yardımcısı Kahraman Eroğlu'na sundu.


"EMEK SİNEMASI YIKILIYOR"


Kılıçdaroğlu çıkışta gezetecilerin "emek sineması" ile ilgili sorularına da "Emek Sineması yıkılıyor. Sanatçılar isyan ediyor, yürüyüş yapıyor biliyorsunuz. Emek Sineması'nın kapanmasını istemiyorlar. İstanbul demek sinema demektir. O açıdan kent kültürü önemlidir. Kent kültürüne katkıda veren herkese, teşekkür etmemezi gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.


Belgeselin yönetmenliğini Esra Alkan, yapımcılığını ise Mehmet Gözcü üstlendi.

 



 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:24

İLGİLİ HABERLER