
CHP'nin imamı Fethullah Gülen'e özenince
TBMM Genel Kurulu’nda bela okuma arbedesi yaşandı. CHP'li vekil İhsan Özkes AK Partili vekillere bela okudu, ortalık karıştı.

CHP İstanbul Milletvekili, İhsan Özkes TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Özkes ile AK Parti Milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.
ALLAH SİZE YEDİRTMESİN
30 Mart yerel seçimlerinde Üsküdar'dan aday olan ancak seçimleri kaybeden İhsan Özkes AK Parti sıralarına dönerek "Üsküdar beni seçti ancak siz hırsızlık yaparak oyları çaldınız. Allah bunun hesabını ahirette sizden soracaktır. Allah size o oyları yedirtmesin. Allah sizi kahretsin." diye seslendi.
TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'müftü müsveddesi' dediğini belirterek bu sözlere tepki gösterdİ. AK Parti sıralarından da aynı sözler söylenince tartışmalar yaşandı.
TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde başladı. Gündem dışı konuşmaların ardından MHP Grubunun, seçimlerde yaşandığı iddia edilen usulsüzlük iddialarına ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi görüşülmesine geçildi. Önerge üzerinde söz alan Özkes, Üsküdar Belediye Başkan adayı olduğunu ve seçimlerde kendi bölgesinde AKP'nin usulsüzlük yaptığını iddia etti. Hakkını helal etmediğini ve hesabını soracağını belirten Özkes, Başbakanın "Üsküdar'a bir müftü müsveddesi koymuş" sözlerine tepki gösterdi. Özkes, Genel Kurul'da kendisine söylediği bu sözleri hatırlatması üzerine AK Parti'li sıralarından "Evet öylesin" karşılığı verildi.
Özkes, "Başbakan bir gün bile imamlık yapmadı ama İstanbul'un imamıyım' diyor. Ben 7 yıl Üsküdar'da müftülük yaptım, nasıl müsvedde oluyorum. Allah sizi kahretsin" dedi. Bu sözlere AK Parti grubundan tepki geldi. TBMM Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve bazı AK Partili milletvekilleri kürsüye yürüdü. Özkes ise Bak ise sözlü tartışma yaşadı. Özkes'i 4 milletvekili kürsüde tutarak uzaklaştırmaya çalıştı. Bak'ı da AK Partili milletvekilleri tuttu. Tartışmalar sürünce, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.
Birleşimin tekrar açılmasından sonra, MHP'nin önerisi ise kabul edilmedi.
MECLİS KARIŞTI
CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, Meclis Genel Kurulu’nda kürsüden yaptığı konuşma sırasında kendisine laf atan AK Partili vekillere bela okuyunca tartışma yaşandı. İktidar milletvekilleri kürsüye yürüdü, CHP'li vekiller İhsan Özkes'i uzaklaştırdı.
İŞTE MECLİS'TEKİ O KONUŞMALARIN TUTANAKLARI
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:29