Gündem
  • 4.4.2021 14:00

CHP'nin ziyaret ettiği Mahruze teyze: Erdoğan oldukça başka kimseye oy vermem

CHP’lilerin oy için defalarca evini ziyaret ettiği, görüntülerini reklam için kullandığı Mahruze Keleş "Kapım, sofram herkese açık ama oyum Erdoğan’a. Bana ‘Gide gele seni döndüreceğiz’ dediklerinde de aynı şeyi söyledim, bir şey diyemediler" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Ocak 2019'da Sultanbeyli'deki semt pazarında Mahruze Keleş'ten oy istemiş, Keleş, İmamoğlu'na, "Sana börek, kete yaparım ama oy vermem" demişti. Daha sonra siyasi şov için önce İmamoğlu'nun geçen hafta da Kemal Kılıçdaroğlu'nun evini ziyaret ettiği videolarını sosyal medyadan yayınladığı Keleş evinin kapılarını gazetecilere açtı.

Keleş, "Kimse beni Erdoğan'dan ayıramaz, ölene kadar oyumu ona vereceğim" diyerek net duruşunu sürdürdü. İmamoğlu'nun biri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla birlikte gittiği evini şov kapısına dönüştürdüğü Keleş, şunları söyledi:

Erdoğan oldukça başka kimseye oy vermem

Bana şaka yollu 'Biz sana geliyoruz ama sen yine onu seviyorsun' diyorlar. Gelsinler bizim örfümüz, âdetimizde gelene git demek olmaz. Kapım, sofram gelene sonuna kadar açık. Onları da sevdim ama benim oyum yine Cumhurbaşkanımızın. Erdoğan oldukça ondan başka kimseye oy vermem kimse kusura bakmasın. Ben onlara gördüğüm rüyayı anlattım. 1997'de rüyamda camdan içeri ay, ardından güneş, daha sonra yıldızlar girdi. Yıldızlar bana seslendi 'Kapatma camı Tayyip Erdoğan geliyor.' Bu rüya beni çok etkiledi, hafızama öyle bir kazındı ki o günden sonra onun peşinden hiç ayrılmadım. Ben bunları onlara da söyledim hiçbir şey demediler.

Erdoğan dur, durak bilmeden ülkesi için çalışıyor

Ben yine ölene kadar oyumu Erdoğan'a vereceğim. Bunları söyledim ki onlar da Erdoğan'ımızı sevsinler, saysınlar. Erdoğan olmasaydı Türkiye böyle olur muydu? Çalışıyor, dur durak bilmeden çalışıyor. Şimdi görüyoruz dış ülkeler nasıl da iç kabartıyorlar Türkiye gelişiyor, büyüyor diye. Onlarca cumhurbaşkanı, başbakan geldi gitti, hepsini gördük. Şu yapılan yollara bakın, köprülere bakın, teknolojimize bakın, bu hastalıkta bu kadar hastane olmasaydı, bu milletin, devletimizin hali ne olurdu? Türkiye'miz hiç bu kadar güzel oldu mu? Adam çalışıyor, soluk almadan çalışıyor.

Erdoğan, dik duruşuyla sevdiriyor

Erdoğan'ın dik duruşu zaten kendisini sevdiriyor. Daha önceki başbakanlar, cumhurbaşkanları yurtdışına giderdi tir tir titrerdiler yabancı ülke liderleri karşısında, hangisi böyle dik durabildi onların karşısında? Erdoğan onlara korku salıyor. Çıkıyor kürsüye yapılan haksızlıkları bağıra bağıra, gözlerinin içine soka soka söylüyor. Davos'taki çıkışı hangi başbakan, cumhurbaşkanı yaptı. Türkiye'yi Türkiye yapan Tayyip Erdoğan oldu.

İBB Başkanı pazarda sohbet ettiği Keleş'in evine 3 kez giderek görüntüleri reklam için kullanırken Kılıçdaroğlu da geçen hafta siyasi şova eşlik etti.

Sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum

Başkan Erdoğan İstanbul'a geldiğinde beni ziyaret edeceğinin sözünü verdi. Çok yoğun dünya ile uğraşıyor. Hem dışarıyla hem içeriyle uğraşıyor ama sabırsızlıkla da ziyaretini 100 yaşındaki annemle birlikte bekliyoruz.

Engellilere yaşlılara gözü gibi bakıyor

CHP'li heyet bana 'Gide gele seni döndüreceğiz' dedi. Bana böyle söylediklerinde dedim ki 'Hangimizin vadesi önce dolar bilmem ama ben ölene kadar Erdoğan'a oy vereceğim. 'Allah Başkanımızın ömrünü uzun etsin, her zaman duacıyız. Başkasına oy vermem o varken beklemesinler. Ben onlara bunu söyleyince 'Sen bize dua et' dediler, ben de dua ediyorum. Dedim zaten kendilerine 'Sen gel benim ketemi ye, çayımı, kahvemi iç ama oyum yine sana değil.' Bunu İmamoğlu'na da Kılıçdaroğlu'na da söyledim. Cumhurbaşkanımız çok başka. Allah razı olsun ondan nice engellilere, nice yaşlılara gözü gibi bakıyor, devlet sosyal yardım veriyor. Bir sürü yerden yardım yapılıyor. Eskiden yoktu bunların hepsi Cumhurbaşkanımızın sayesinde oldu. Yüz sene beklesen gelmez böyle bir lider.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2021 14:03

İLGİLİ HABERLER