Gündem
  • 7.6.2023 13:12

CIA Direktörü'nden çok gizli ziyaret.. CIA burnumuzun dibinde ne iş çeviriyor

Yunan kaynaklarının aktardığı bilgilere göre CIA direktörü William Burn, geçtiğimiz günlerde Yunanistan'daki Meriç ve Dedeağaç'a çok gizli bir ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyaretin detayları bilinmezken, ABD'nin 11 yılın ardından meydana gelen bu ziyaretiyle planının ne olduğu merak konusu oldu.

Yunan basınında geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlerde dikkat çeken gizli bir toplantıya işaret edildi. Anadolu Ajansı'nın da bildirdiğine göre ABD Merkezi İsthibarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burn, Yunanistan'daki Meriç ile Dedeağaç'a çok gizli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın Yunan kaynaklara dayandırdığı haberinde Burns'a söz konusu ziyarette başka CIA ajanlarının da eşlik ettiği iddia edildi.

Yunan gazetesi Ta Nea, 1 Haziran'da yayımladığı bir haberinde söz konusu olaydan bahsetmişti. Haberde "Burns bugünlerde daha geniş bir bölgede geziyor. Kosova'da da tansiyonun gerilmesiyle birlikte Burns Yunanistan'a gelmeye karar verdi" denildi.Burns'ün 30 Mayıs'ta Atina'da olduğunu iddia eden gazete, "Burns'ün Atina'ya gelişi bir CIA direktörünün 11 yıl sonra Yunanistan'a yaptığı ilk ziyaret. Böylece ABD-Yunanistan ilişkileri bambaşka bir boyuta geçiyor" denildi.

Ta Nea'ya göre Yunanistan ABD için 'demokrasinin az olduğu bir coğrafyada ABD'nin birlikte çalışıp güvenebilecekleri bir ortak'.Aynı zamanda tedarik açısından ABD için Yunanistan'ın rolünün çok önemli olduğuna da dikkat çekildi. Ta Nea, "Atina, ABD için güvenecekleri önemli bir yer ve her şeyden önce de öngörülebilir bir müttefik" yorumunda bulundu.

Gazeteye göre CIA direktörünün ziyareti, adeta bir 'geçit töreni' kapsamında. Ziyaretin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan cumhurbaşkanı olmasının hemen ardından yaşandığına da dikkat çeken gazete bunu "Washington, Ankara'yı Batı etkisi altında görmek istedi" diye yorumladı.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2023 13:38

İLGİLİ HABERLER