Ekonomi
  • 27.4.2023 12:49

Çiftçiye dev sulama desteği

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı kararıyla 9 milyar liralık faturanın 4,5 milyar lirasının bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi. Kirişci, sloganlarının, "sen üret yeter" olduğunu anımsatarak kararla birlikte sulama elektriğinde yüzde 50 indirim sağlanacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta Türkoğlu Kaymakamlık binasındaki Türkoğlu Koordinasyon Merkezi'nde, yetkililerden çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı. İlçe merkezinde esnafı ziyaret eden Kirişci, daha sonra Millet Meydanı'nda çiftçilerle sohbet edip taleplerini dinledi.

ÇİFTÇİYE DEV DESTEK!

Kirişci, çiftçilerin sulama ücretlerine yapılan yüzde 50 indirimden kaynaklanan memnuniyetlerinden kendilerinin de mutluluk duyduklarını söyledi.

"Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Karar"ın, Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Kirişci, kararın üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

YARISINI DEVLET KARŞILAYACAK!

Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olarak üretim yapan çiftçilerin bu yıl tarımsal sulamadan kaynaklı kullanım hizmet bedellerini yüzde 50 oranında destekleyeceklerini vurgulayarak "Geçtiğimiz 4 yılda pandemi oldu, devamında Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Tedarikte, üretimde aksamalar oldu. Bir taraftan da dünya ile aynı şekilde Türkiye'de enflasyonda yükseliş oldu. Biz bütün bunlara rağmen vatandaşlarımıza hibe uygulamasına devam edeceğiz." diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 28.4.2023 14:56

İLGİLİ HABERLER