Asayiş
  • 6.6.2023 21:02

Çifte cinayetten yargılandı, beraat etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Cahit (44) ve Hatice Paslı (38) çifti, 9 Mart 2016'da Fethiye Mendos dağı eteklerinde motosikletleriyle giderken av tüfeği ile öldürülmüştü. Yaklaşık 6 yıl aydınlatılamayan cinayetle ilgili 14 ay önce Muhammet Ali Varçın gözaltına alındı ve tutuklandı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çifte cinayetten yargılanan Varçın, delil yetersizliği ve suçluluğu kesin olarak kanıtlanamadığı için beraat etti.

Fethiye ilçesinde 10 Mart 2016 tarihinde motosikletiyle Mendos Dağı'nın eteğindeki Ovacık-Esenköy orman yolundan geçen Serkan Özdemir ile ABD'li Justin Leonad, biri kadın, 2 kişinin cesediyle karşılaşınca jandarmaya haber verdi. Gelen ekiplerin yaptığı araştırmada, öldürülen kişilerin hayvanlarını otlatmaya götüren Cahit ve Hatice Paslı çifti olduğu belirlendi. Çifte cinayetle o dönem yapılan soruşturmadan sonuç alınamadı. Jandarma dosyayı tozlu raflardan alarak yeniden kapsamlı şekilde inceledi. Elde edilen yeni bilgi ve ifadeler doğrultusunda Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma ekipleri Cahit Paslı'nın arkadaşı Muhammet Ali Varçın'ı 14 ay önce gözaltına aldı. Varçın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇİFTE CİNAYETTEN 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması önceki gün yapıldı. Savcı, Varçın'ın Paslı çiftine karşı eski ortaklıklarından ve hayvanlarının çalınması olaylarından dolayı husumet beslediğini ve bazı yerlerde "İkisini birden ortadan kaldırmak lazım", "Ben bu Cahit Paslı'yı öldüreceğim. Ama Allah'ından bulsun" şeklinde konuştuğunu hatırlattı ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Varçın ise, olay saatinde nerde olduğunun telefon kayıtlarından tespit edildiğini, çalınan tüfeğinin oraya kimler tarafından götürüldüğünün araştırılmasını istedi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ

Mahkeme, delillerin yetersizliği ve suçluluğu kesin olarak kanıtlamadığı için Varçın'ın beraatine karar verdi. Aynı zamanda tahliyesine de karar verilen Varçın'ın cezaevinde tutuklu yargılandığı süreler için tazminat davası da açabileceği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2023 21:04

İLGİLİ HABERLER