Yaşam
  • 17.5.2007 11:23

ÇİFTLERDEN, DÜĞÜN İÇİN İLGİNÇ İSTEKLER...

Konya’da faaliyet gösteren bir organizasyon şirketinin sahibi Fatih Topak, günümüzde çiftlerin artık geleneksel salon düğünlerinden vazgeçmeye başladığını, kendi düğünlerinin özel ve diğerlerinden farklı olmasını istediklerini söyledi.
      Düğün hazırlıklarının yorucu olduğunu, özellikle çalışan ve yoğun iş temposu olan çiftlerin düğün hazırlıkları için gerekli vakti ve çabayı harcayamadığını ifade eden Topak, bu gibi durumlarda çiftlerin yardımına organizasyon şirketlerinin koştuğunu belirtti.
      Çiftlerin artık düğünlerinde kullanılacak peçeteden çiçeğe, şamdanlardan masa dizaynına kadar her konuda seçici olduklarını ifade eden Topak, yaptıkları tüm organizasyonların gelin ve damadın isteklerine göre farklı farklı şekillendiğini bildirdi.
     
     KALP ŞEKLİNİ ALAN HAVAİ FİŞEĞE YOĞUN TALEP
      Düğün sahiplerinin artık sadece müzik eşliğinde eğlenmeyi yeterli bulmadığını, değişik talepleri olduğunu belirten Topak, düğünlerde istek üzerine Rus gösteri gruplarının dansları, animasyon gösterileri, yılanlı şovlar gibi çeşitli seçenekler sunulduğunu bildirdi.
      Son dönemlerde özellikle havai fişek gösterilerine talebin arttığını, törenlerde daha çok gök bombası ve patladığında kalp şeklini alan havai fişeklerin tercih edildiğini bildiren Topak, havai fişek gösterisinin fiyatının 4-4,5 bin YTL arasında değiştiğini belirtti.
      Bunun yanı sıra lazer gösterisiyle çiftlerin portrelerinin gökyüzüne yansıtılabildiğini ifade eden Topak, "Çiftler, bu gösteriye yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca bilgisayar destekli lazer gösterisi sayesinde, düğün boyunca istenilen her yazı gökyüzüne yansıtılıyor. Kendi portrelerini gökyüzünde izlemek isteyen çiftler, lazer gösterisi için 3 bin 500 YTL ödüyor" dedi.
     
     İSTEYENE BALONDA DÜĞÜN ORGANİZASYONU
      Çiftlerin düğünleri için tüm hayallerini gerçekleştirdiklerini belirten Topak, "Bazı çiftlerden balonda düğün organizasyonu yapmamız için bile talep aldık. Ancak fiyatı pahalı bulduklarından henüz böyle bir faaliyeti gerçekleştiremedik" dedi.
      Kendilerine başvuran çiftlere gelinlikten damatlığa, kuaförlerinden balayılarını geçirecekleri otellere kadar her konuda hizmet verdiklerini ifade eden Topak, şunları kaydetti:
      "Anlaşmalı olduğumuz firmalar sayesinde, çiftlerin hiçbir şey düşünmesine, oradan oraya gidip gelinlik, damatlık, çiçek seçmesine gerek kalmıyor. Organizasyon şirketleri, çiftlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Onlara sadece salona girip misafirlere ’hoş geldin’ demek kalıyor. Balayına gideceklerin otellerini bile ayarlıyoruz. Ayrıca paket uygulamamız sayesinde, ayrı ayrı yapıldığında daha pahalıya gelecek hizmetleri ucuza sunuyoruz." Topak, yemek, müzik ve salon düzenlemesi gibi standart düğün için çiftlerin ortalama 25 bin YTL ödediklerini, ekstra isteklerin olması halinde bu rakamın 40 bin YTL’ya kadar çıktığını sözlerine ekledi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER