Asayiş
  • 3.9.2013 13:02

Çığlık çığlığa uçuruma düştü!..

YALOVA'da Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Motofest'e katılan İstanbullu motosiklet tutkunu 30 yaşındaki Serdar Çamdibi, festivalin ardından şelale önünde hatıra fotoğrafı çektirirken canından oluyordu.

Arkadaşlarıyla Çınarcık'taki Teşvikiye Şelalesi'ne çıkan Serdar Çamdibi, fotoğraf çektirirken 8 metrelik uçurumdan düştü. Bir ayağı kırılan, kaburgası çatlayan ve yarılan çenesine 8 dikiş atılan Çamdibi, "Allah beni sevdiklerime bağışladı" dedi. Çamdibi'nin düşme anı ise arkadaşı Bülent Bora Tanıbak tarafından saniye saniye görüntülendi.

Yalova Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavisi süren Serdar Çamdibi, yaşadığı şoku üzerinden atmakta güçlük çektiğini söyledi. Eşi Cennet (28) ve çocukları Esmanur (2) ve Sudenur (5) ile birlikte Yalova'daki Motofest'e katıldığını söyleyen Çamdibi, şunları anlattı:

"Her sene olduğu gibi bu yıl da motosiklet festivaline geldik. Festivalin ardından doğal güzellikleri görmek, iyi vakit geçirmek için Çınarcık'taki Teşvikiye Şelalesi'ne çıkıp orada mangalımızı yaktı. Yemeğimizi yedikten sonra fotoğraf çektirmek için şelalenin tepesine çıktım. Orada yosunlaşan kayaya basmam ve ayağımın kayması sonucu düştüm ve aşağıda bulunan kayaya çakıldım. Bunun sonucunda da diz kapağım parçalandı. Çenemin altına 8 dikiş atıldı. Kaşımda bir sürtünme ve kaburgada iki tane çatlak var. Sonuç itibariyle ayaktayız. Allah beni sevdiklerime bağışladı."

DÜŞMEYİ GÖRÜNTÜLEYEN ARKADAŞI: ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDU

Bölgede arkadaşlarını kamereya çekerken tesadüfen Çamdibi'nin uçurumda düşme anını da görüntüleyen motosiklet tutkunlarından Bülent Bora Tanıbak ise o anları şöyle anlattı:

"Biz motorcu grubumuzla İstanbul'dan Yalova'ya etkinlik için geldik. Oradan tekrar İstanbul'a dönmeden önce 'Çınarcık'taki şelaleleri gezelim' dedik. Şelalenin oraya gittiğimizde bir arkadaş tepeye tırmanmaya başladı. Oradan bazı arkadaşlar 'Çıkma' diye seslendi. Herhalde oradan çıkışı kolaydı da inerken yosunu göremedi. Tutunmaya çalıştı. Elini attığı yerde yosun vardı, kaydı. Başka arkadaşları çekiyordum, o sırada arkadaş çıkmaya başlayınca onu çekmeye başladım. Tehlikeliydi nitekim gördüğünüz gibi de düştü arkadaş. Çok kötü bir durumdu. Şoke oldum. Hemen yardım etmek geliyor içimizden herkes de koştu zaten. Hep beraber yardım ettik. Uyarıları duyduk 'Çıkma', 'İn' denildiğini duyduk. Yine de arkadaş tırmandı."

Serdar Çamdibi'nin tırmandığı yerin çok yüksek olduğunu belirten Tanıbak, "Tahminen tırmanarak çıktığı yer herhalde bir dört katlı bina yüksekliğinde olabilir. Düştüğünü görünce İstanbul'dan gelen arkadaşlar hemen suya atladı. Yardım etmeye başladılar. Dışarı çıkardılar, hemen bir battaniye bulup tekrardan aşağıya doğru indirmeye başladılar. Yukarıdan aşağıya da baya mesafe var, battaniye ile indirdiler" dedi.

'TELEFONLAR ÇEKMİYORDU TELSİZLE YARDIM İSTEDİK'

Şelalenin bulunduğu bölgede cep telefonlarının çekmediğini ve bu yüzden telsizle yardım istemek zorunda kaldıklarını belirten Tanıbak, şunları anlattı:

"Telefonlar çekmiyordu. Biz kendi aramızda, grubuzla telsizle irtibat sağlanıyorduk. Telsizle aşağıdaki arkadaşlara haber verildi. Onlar da direkt telefonun çektiği bir yerden 112 acil servisi aradılar. Yardım yarım saat içerisinde geldi. 15 dakikada indirme sürdü."

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER