Asayiş
  • 4.11.2013 17:14

Çillioğlu soruşturmasına flaş gelişme

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmaya yeni savcı görevlendirildi.

 

Soruşturmanın başladığı tarihten itibaren 800'ün üzerinde kişinin ifadesine başvurarak, oluşturulan bilirkişi heyetleriyle tüm detayları inceleten ve merhumun açılan mezarından alınan örnekleri iki kez adli tıp kurumunda bir kez de uzman bilirkişi heyetine inceleten Malatya Başsavcıvekili Özden Doğan'ın, eşinin rahatsızlığı nedeniyle bakamadığı dosyayı, yürüttüğü bir çok önemli soruşturmayla bilinen Şeref Gürkan'a devrettiği öğrenildi.

İddianame aşamasında bulunan ve kısa sürede iddianamesi tamamlanması beklenen soruşturma dosyasında dönemin Genelkurmay Başkanından Tunceli Valisine, MİT görevlilerine kadar birçok kişinin ifadeleri yer alıyor.

İki gizli tanığın da bulunduğu soruşturma dosyasında, bilirkişi tarafından hazırlanan ve "olayın intihar değil, cinayet olduğu görüşüne" yer verilen rapor da yer alıyor.

Öte yandan soruşturmayı devralan savcı Gürkan'ın, adı eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal'a silahlı saldırıya karışan ve ceza alan Cengiz Ersever'in şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:40

İLGİLİ HABERLER