KAYNAK : Haber Vitrini
TURAN ASLAN
İSTANBUL - Çin hükümeti, 11 Aralık tarihinden Dünya Ticaret Örgütü'ne katılımı ile bazı yasalarında değişiklikler yapmaya başladı. Çin'de yayınlanan China Daily'nin gazetesinin haberine göre, Çin Hükümeti 2005 yılında yabancı yatırımcıların bağımsız seyahat acenteleri kurmalarına imkan sağlayacak.
Çin Hükümetinin yapmış olduğu yasalardaki değişikliklerden biri, yabancı seyahat acentelerinin Çin'de iş kurmasına ilişkin yasalar olduğu belirtildi. Yapılar değişiklikle, yabancı seyahat acenteleri 2003 yılı itibariyle Çinli firmalarla yaptıkları ortak girişimlerde söz sahibi olabilecek. Çin yasalarına göre, Çin'de seyahat acentelerinin ortaklık payı yüzde 50'yi geçemiyordu, bu nedenle alınacak kararlarda söz hakkı Çinli tarafa sağlanıyor.
ÇİN HÜKÜMETİNİN KURALLARI
Çin'in haftalık yayınlanan internet gazetelerinden China Daily'nin yapmış olduğu bir habere göre, Çin Hükümeti 2005 yılında yabancı yatırımcıların bağımsız seyahat acenteleri kurmalarına da olanak sağlayacak. Haberde, Çin Ulusal Turizm Müdürlüğü (CNTA) yöneticilerinden Zhang Jianzhong, ortak yada bağımsız girişimde bulunmak isteyen yabancıların izin için CNTA'ya veya Dış Ticaret ve Ekonomik İşler Bakanlığı'na (MOFTEC) başvuru yapabileceklerini söyledi. Bununla birlikte, bu firmaların kalitesini ölçmek amacıyla tüm bu sürecin işleyeceği de vurgulandı. Çin Hükümeti tarafından belirlenen kurallara göre, Çin'de turizmle ilgili iş yapmak isteyen yabancıların, turizmle ilgili bir iş yapıyor olmaları ve ülkelerindeki turizm birliklerine üye olmaları gerekiyor.
"GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"
CNTA yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Çin'de yakın tarihte iki yeni joint venture seyahat acentesi kuruldu. Bunlardan biri gelecek Mart ayında hizmete girecek Çin Uluslararası Seyahat Acentesi (CITS) ile Amerikan Express Firması'nın ortak girişimleriyle kurulan seyahat acentesi. Diğeri ise Çin Komfor Seyahat Acentesi ile Rosenbluth arasında gerçekleştirilen ortak girişim. Amerika, Avrupa ve Japonya ile yapılacak olan joint venture görüşmeleri de devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:29