Dünya
  • 2.5.2024 21:29

Çin'de otoyol çöktü 24 kişi öldü

amacını anlıyoruz: İsrail Devleti'nin göklerini savunmak.”

Çin'de otoyol çökmesinde en az 24 kişi öldü

Açıklamada, hastaneye kaldırılan hastaların durumunun "şu anda hayati tehlikesinin bulunmadığı" belirtildi ancak yaralanmaların düzeyi belirtilmedi.

At least 24 people killed in south China road collapse - CNA

Pekin: Beş günlük İşçi Bayramı tatilinin başlangıcı olan 1 Mayıs Çarşamba günü, Çin'in Guangdong eyaletinde yağmurun vurduğu bir otoyolun bir bölümünün çökmesi sonucu en az 24 kişi öldü.

Çökme, Guangdong'un kuzeyindeki Meizhou Şehri'nin Dabu İlçesinde sabah saat 2 civarında meydana geldi. Hong Kong merkezli South China Morning Post'un yerel hükümet açıklamasına dayandırdığı haberine göre, dağlık otoyolun yaklaşık 18 metrelik kısmı aşağıdaki ormanlık yamaca çöktü ve toplamda 20 araç ve 54 yolcu mahsur kaldı.

At least 24 people killed in south China road collapse

Resmi açıklamada 30 kurbanın hastaneye gönderildiği, kurtarma çalışmalarına yaklaşık 500 kamu güvenliği, acil müdahale, yangınla mücadele, sağlık ve sanitasyon ile diğer çalışanların katıldığı belirtildi.

Death toll jumps to at least 48 in southern China highway collapse as  search continues

Açıklamada, hastaneye kaldırılan hastaların durumunun "şu anda hayati tehlikesi bulunmadığı" ifade edildi ancak yaralanmaların düzeyi belirtilmedi.

Post'un haberine göre, çöküşün nedeni henüz açıklanmadı ve konu araştırılıyor.

Highway collapse kills 19 people in southern China

Kaza, Çin'in, karayollarının ücretsiz olduğu ve yoğun trafiğin görüldüğü dört büyük tatil ve seyahat döneminden biri olan İşçi Bayramı nedeniyle beş günlük tatile başlaması sırasında meydana geldi.

Yerel haber kuruluşlarının paylaştığı görüntüler ve resimler, çöken bölümden alevler ve dumanların yükseldiğini gösterirken, oyulmuş yamaçta kömürleşmiş arabalar görülüyordu. Zarar gören otoyol Guangdong'u güneydoğu Fujian eyaletine bağlıyor.

Death toll rises to 24 in China road collapse - HUM News

Devlet tarafından işletilen Xinhua haber ajansı, Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaletindeki bir otoyolda yol çökmesi sonucu 18 aracın mahsur kalmasından sonra 31 kişinin tedavi için hastaneye gönderildiğini bildirdi.

Meizhou hükümetine göre çökme, Meizhou kentindeki Meizhou-Dabu Ekspres Yolu'nun bir bölümünde sabah saat 2.10 civarında meydana geldi.

Kurtarma çalışmalarının devam etmesi nedeniyle otoyol ulaşıma kapatıldı. Raporda, kazanın nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 2.5.2024 21:34

İLGİLİ HABERLER