Gündem
  • 1.8.2009 00:00

CİNDORUK'TAN İLGİNÇ BENZETME!..

Cezaevinde mahkeme salonu olmayacağını savunan Cindoruk, "İstiklal Mahkemeleri geçiciydi. Beşiktaş'taki bir mahkemeyi alıp Silivri'ye götüreceksiniz, toplama kampına. Kolay tutuklayacaksınız ama tahliyeyi zorlaştıracaksınız. 55 yıllık avukatım, hayatımda böyle şey görmedim." dedi.

Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD)'nin Çeşme ilçesi Raddisson Blu Otel'de düzenlediği 24. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılan DP Genel Başkanı Cindoruk, Kürt açılımı hakkında işadamlarının sorularını da cevapladı.

Vatandaşlar arasında ayrım yapıldığını öne süren Cindoruk, "Silivri hapishanesinde yatanlar Kürtler mi? Orada Türkiye'nin en iyi organ nakli profesörü yatıyor. Üstelik Laz oğlu Laz. Demek ki yapmamız gereken, önce insan hakları standartlarını yükseltmek. Orada ayrımcılık yapan arkadaşlarıma sesleniyorum, neden Haberal'ın tutuklanmasına itiraz etmiyorsunuz? Orada ölenlere, kalanlara, yaralananlara, iki senedir tutuklu olduğu halde mahkemeye çıkamayanlara bir şey söylemiyorsunuz? İşte ayrımcılık o. Bunlar Kürt kimliği için mi, federalizm için mi, yoksa Kürdistan devleti kurmak için mi yapılıyor? 1924'ten beri süren bir Kürdistan talebi vardır. Evre evre değişir, dinî motifler kazanır. TSK, kahramanca savaşıyor. 2000'li yıllardan beri de kazanmıştır. Askerin yapacağı hiçbir şey kalmamıştır." şeklinde konuştu.

İktidarın rejim değişikliğine doğru gittiğini iddia eden Hüsamettin Cindoruk, "Önündeki tek engel, Anayasa Mahkemesi'dir. Bu engeli aşmak ve ortadan kaldırmak için Anayasa Mahkemesi'nin bünyesini, yapısını değiştirmeye çalışıyor. Burada önemli konu, hukuka aykırılık fiilinin ortadan kaldırılmasıdır. Buna karşı çıkacak siyasal kuruma ihtiyaç vardır. Ortada böyle bir siyasi mekanizma görünmüyor. Açıkçası yürütme ve yargı erki arasında gözle görülür, saklanamaz bir çatışma vardır." dedi.

DP Genel Başkanı, Anavatan Partisi ile ekim ayı sonuna kadar birleşmeyi tamamlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER