Asayiş
  • 23.11.2016 13:16

Cinsel istismar maddesi önergeden çıkarıldı

HDP'nin de katıldığı toplantıda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Aslında tecavüzcüleri kapsamıyordu, iyi anlatamadık" dedi, tartışmalara neden olan madde metinden çıkarıldı

TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı toplantıda tartışmaların ardından komisyona çekilen cinsel istismar düzenlemesi görüşülüyor.

Toplantının başında kısa bir konuşma yapan Bozdağ, "Aslında getirdiğmiz düzenleme tek bir tecavüzcüyü bile kapsamıyordu ama yanlış anlaşıldı. Biz de bunu iyi anlatamadık. Toplumda oluşan tepki nedeniyle bu düzenlemeyi geri çekiyoruz" dedi.

48 maddelik düzenlemenin tepkilere neden olan maddesi de yeni bir önerge ile metinden çıkarıldı.

 BOZDAĞ: O MADDE TASARIDAN ÇIKACAK

HDP DE KOMİSYONDA
Öte yandan Meclis boykotunu bitirme kararı alan HDP de komisyon çalışmalarına İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile katıldı.

Bedia Özgökçe Ertan ve Filiz Kerestecioğlu Demir

Güncellenme Tarihi : 23.11.2016 13:29

İLGİLİ HABERLER