Asayiş
  • 3.6.2014 22:36

Cizre'de izinsiz gösteri

Cizre’de izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup, Nusaybin Caddesi’ni trafiğe kapatarak, Dörtyol kavşağına barikatlar kurup yolu trafiğe kapattı. Yolu trafiğe kapatan göstericiler olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçlarına ve Toma’lara taş, havai fişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Dörtyol kavşağında başlayan izinsiz gösteriler Otogar mevkii, Nusaybin Caddesi ve İdil Caddesine de yayıldı.
GÖSTERİCİLER KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURMAK İSTEDİ
Yafes Caddesi’nde yolu trafiğe kapatan grup, daha sonra Cizre Köprüsüne piknik tüpünden yapılan bir bombayı bıraktıktan sonra sokak aralarına kaçtı. Olay yerine gelen polis bombayı fark edip köprüyü ulaşıma kapatmak istedi ancak bazı sürücüler tehlikeye ve polisin uyarılarına rağmen bombanın yanından geçerek köprünün karşı tarafına geçti. Köprü tamamen ulaşıma kapandıktan sonra olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanları piknik tüpünden yapılan bombayı fünye ile etkisiz hale getirdi. Bombanın imha edilmesinden sonra köprü yeniden ulaşıma açıldı.
Öte yandan Nusaybin Caddesinde devam eden olaylarda göstericilerin atmış olduğu molotofkokteyllerinin isabet ettiği akrep tipi zırhlı araçlar yanma tehlikesi geçirdi. Alev alan bir zırhlı aracın geri çekildiği esnada başka bir Akrep'e çarpması sonucu iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Çıkan olaylarda bir çocuk yaralandı. Özel Cizre Tıp Merkezine kaldırılan çocuk ambulansla Cizre Devlet Hastanesine sevk edildi. Olayların devam ettiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:31

İLGİLİ HABERLER