Sağlık
  • 25.6.2021 12:08

Çocuk Odası Aydınlatması Nasıl Yapılmalı?

Çocuk odalarının sadece dekorasyonuna önem vermek doğru değildir. Aydınlatmanın dekorasyondan bile daha önemli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü ortamdaki aydınlatma psikolojiyi, uyku düzenini, odaklanmayı kısacası sanılandan daha fazla unsuru etkiler. Bu noktada merak edilen husus, çocukların odasında nasıl bir aydınlatmanın hakim olması gerektiğidir.

Çocuk odalarında tercih edilen aydınlatmanın ideal oranda ışık vermesi üzerinde en çok durulması gereken unsurdur. Loş bir ortam olmamalı ve aynı zamanda aşırı oranda aydınlatılmış bir ortam da elde edilmemeli! Fazla ışık çocuklar için ne kadar zararlıysa olması gerekenden daha az ışık da o kadar zararlıdır. Çoğu zaman bu konuda ciddi hatalar yapılabiliyor. Çocuk odalarında az ışık kullanılıyor ancak loş bir ortamda uzun süre bulunmak göz sağlığını da olumsuz etkileyebilir.

Çocuk Odalarında Gün Işığı Renginde Işık Kullanılmalı!

Bu arada çocuk odalarında kullanılan ışığın gün ışığı renginde olmasının da önem taşıdığını belirtmeliyiz. Kimi zaman renkli ışıklar çocuklar için daha cazip olabiliyor ve çocukların bu talebi de aileler tarafından olumlu karşılanıyor. Ancak renkli aydınlatmalar her ne kadar çekici bir görünüm sergiliyor olsa da çocuk odaları için uygun değildir. Bu nedenle tercihinizi mutlaka gün ışığına en yakın renkte olan aydınlatma ürünlerinden yana yapmalısınız.

Renkli ışıklar renklerin doğru şekilde algılanmamasına yol açar. Bu durumun çocukları olumsuz yönde etkilediğinin altını çizmekte fayda olacaktır. Elbette enerji tasarrufu da üzerinde durulması gereken hususlar arasında yer alıyor. Kullandığınız aydınlatma ürünlerinin enerji tasarrufu sunmasına da özen gösterin. Artık tasarruflu ampul çeşitlerini en uygun fiyatlarla satın almak da mümkün hale geldi.

Tasarruflu ampul çeşitleri, masa lambaları ya da led ampul çeşitleri gibi ürünleri en uygun fiyatla satın almak için Star Akım internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu sitede aradığınız tüm ürünleri alternatifleri ile birlikte bulmak mümkün olabiliyor. Son derece zengin bir ürün çeşidi yelpazesi kullanıma sunuluyor ve aynı zamanda ürünler de belirli bir kalitenin üzerinde olduğundan gönül rahatlığı ile alışveriş yapılabiliyor. Fiyatlar gayet makul seviyede olduğundan tüm aydınlatma ürünü ihtiyacının tek bir alışverişle karşılanması da mümkün olabiliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2021 12:10

İLGİLİ HABERLER