Gündem
  • 21.5.2013 15:38

Çocuk yuvasına baskın gibi tahliye

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak Antalya'da 10 yıldır faaliyet gösteren Yeşil Balon Okul Öncesi Eğitim Merkezi, Orman Bölge Müdürlüğü personelinin yararlanacağı yemekhane ve misafirhane yapılması kararı nedeniyle tahliye edildi. Çocuklar, tahliye işlemini gözyaşlarıyla izledi.

Bu karara uymayan veliler ve işletmeci ise rutin eğitime başladı.

Saat 10.00 sıralarında orman muhafızları onlarca çocuğun oynadığı bahçeye girerek tahliye işlemine başladı. Veliler ve görevliler arasında yaşanan gerginlik sonrası demir bahçe kapısı zorla açılarak tahliye görevlileri merkezin içine girdi. Bahçede bekletilen çocuklar, tahliye işlemini yaşlı gözlerle seyrederken bazıları ise anneleri tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Kurum avukatı merkez içinde tespitlerde bulunurken, bazı veliler çocuklarını alarak Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl'ün makamına gitti. "Madem yuvamız kapatıldı çocuklarımızı müdüre bırakalım o baksın" diyen veliler, Gökçöl ile görüşmek istedi.

Yaşananların tam bir zulüm olduğunu dile getiren öğrenci velisi Fulya Baykal, "Bölge müdürü basını görünce bizimle görüştü. Ama bir sonuç çıkmadı. Madem bu baskın yapılacaktı, bari çocuklarımızın gözü önünde gerçekleşmeseydi. Silahlı adamlar oyun oynayan çocukların bahçesine dalıyor ve onları dışarı atıyor. Böyle bir şey olamaz" dedi.

'SİLAHLI ADAMLARIN EĞİTİM KURUMU İÇİNDE NE İŞİ VAR'

Merkez sahibi Nalan Yaycıoğlu ise resmi tahliye kararının kendilerine tebliğ edilmediğini savundu. Yaycıoğlu, "Bu işletmeyi 15 yıllığına kiraladığım halde 3 yıl önce burayı tahliye etmem istendi. Daha sonra gayriresmi olarak bu yılın sonuna kadar işletmeyi çalıştırmaya devam etmeme izin verdiler. Ancak sezonun bitmesine 1.5 ay varken bu sabah birden kapıya dayandılar. Her şeyi bir tarafa bırakın, bu çocukların içinde bulunduğu kötü durumun hesabını kimse veremez. Silahlı adamların eğitim kurumu içinde ne işi var? Madem böyle bir karar aldılar bu çocuklar gidince gelip işlemlerini yapsalardı. Bunu düşünmek bu kadar zor muydu" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:08

İLGİLİ HABERLER