Spor
  • 31.8.2022 10:48

Cornelius gitti Trabzonspor'a yeni golcü geliyor!

Forvet transferi için hemen düğmeye basan Bordo-Mavililer, Marsilya'dan Bakambu ve Dnipro-1'den Dovbyk'inden birini takıma katmak istiyor. İki futbolcu konusunda kulüpleriyle ilk temas sağlandı ve görüşmeler devam ediyor. İşte detaylar...

Karadeniz temsilcisi, Andreas Cornelius'un Kopenhag'a dönme sürecinin başlamasının hemen ardından Danimarkalı forvetin yerini doldurmak için düğmeye bastı. Trabzonspor 'un, iki isim için bastırdığı bilgisine ulaşıldı. Bunlardan biri Fransa Ligi ekibi Marsilya'dan Cedric Bakambu ve diğeri Ukrayna temsilcisiDnipro-1'den Artek Dovbyk. Alınan bilgiye göre bu iki isimden biriyle anlaşma sağlanacak. Bordo-Mavililer, 31 yaşındaki Bakambu için Marsilya ile resmi temaslara başladı. Trabzon, Fransızlar'ı ikna etmesi halinde Bakambu ile görüşecek.

Benzer tarzda bir oyuncu

Gündemdeki bir diğer forvet Dovbyk, 2 sezondur Dnipro-1'de oynuyor. 25 yaşındaki futbolcu, 1.89 cm boyuyla, 1.92'lik Cornelius tarzında bir isim. Abdullah Avcı'nın da beğendiği bir oyuncu olan Dovbyk için kulübünün en az 5-6 milyon Euro bir bonservis bedeli istediği gelen haberler arasında yer alıyor.

Kopenhag, Andreas Cornelius transferini açıkladı

Kopenhag, Andreas Cornelius için Trabzonspor'la anlaşma sağlandığını açıkladı. Danimarka kulübü Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda bordo-mavili kulübü elemişti. Bu arada Trabzonspor'un transfer için kasasına koyacağı rakam da belli oldu.Trabzonspor 'da sürpriz ayrılık. Bordo Mavili takımın Danimarkalı forveti Andreas Cornelius eski takımı Kopenhag'a trasfer oldu. Danimarka ekibi transferi resmen açıkladı.

6 milyon Euro ödeyecekler

Şampiyonlar Lig Play-Off'unda Trabzonspor'u eleyen Kopenhag Andreas Cornelius için Bordo-Mavili kulübe 6 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Trabzonspor 1.93 boyundaki forvet oyuncusunu geçen sezon başında Parma'dan 5.1 milyon Euro bedelle kadrosuna katmıştı. Cornelius'un Trabzonspor'la 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Andreas Cornelius Trabzonspor formasıyla 49 maçta forma giydi. 20 gol atıp 6 asistlik performans ortaya koydu.

Trabzon KAP'a bildirdi

Trabzonspor, Cornelius'un Kopenhag'a transferi konusunda görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Bordo-Mavililer'den yapılan açıklama şöyle;

Profesyonel futbolcumuz Andreas Evald Cornelius'in FC Kobenhavn'a kesin transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Profesyonel futbolcumuz Andreas Evald Cornelius'in, FC Kobenhavn'a kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; FC Kobenhavn, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 6.000.000.-EUR ödeme yapacaktır.

Kopenhag kulübünün yaptığı açıklama!

FC Kopenhag, Trabzonspor'dan Andreas Cornelius'u kadrosuna kattı.

Danimarkalı milli futbolcu sağlık kontrollerinden geçmek ve sözleşme detaylarını konuşmak için Kopenhag'a geliyor.

Plana göre 29 yaşındaki futbolcu, Çarşamba günü (bugün) Roskilde Havalimanı'na inecek ancak anlaşma kesinleşene kadar medyayla röportaj yapılmayacak. Tecrübeli golcü, sağlık kontrollerinin tamamlanması ve anlaşmanın bitmesi sonrasında basın karşısına çıkacak.

Andreas'ı tekrar Kopenhag'da görmeyi dört gözle bekliyoruz.

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.8.2022 11:06

İLGİLİ HABERLER