Yaşam
  • 31.7.2008 13:59

ÇORUM'DA MUHTAR DEHŞETİ: 2 ÖLÜ 2 YARALI!

ÇORUM'un İskilip İlçesi'ne bağlı Yalak Koçcağız Köyü'nün muhtarı 42 yaşındaki Ümmet Çinkar, daha önceden ailesiyle arasında anlaşmazlık bulunan 15 yaşındaki Necati İşler ile `ters bakma' yüzünden tartıştı. Tartışmanın uzamasıyla başlayan kavgaya İşler'in ailesi de katıldı. Bunun üzerine belindeki tabancayla rastgele ateş eden muhtar Çinkar, 29 yaşındaki Nizamettin ve 16 yaşındaki Emrah İşler'i öldürdü, 45 yaşındaki Hanife ve Necati İşler'i yaraladı. Gözaltına alınan Çinkar, "Bana ters ters bakıyordu. Ben de ona `Neden öyle bakıyorsun?' dedim. Aramızda kavga çıktı. Ben havaya ateş ettim. Böyle olmasını istemezdim" dedi.

Olay dün gece İskilip İlçesi'ne 28 kilometre uzaklıktaki 460 nüfuslu Yayla Koçcağız Köyü'nde meydana geldi. Muhtar Ümmet Çinkar, aralarında daha önceden de değişik konularda anlaşmazlıklar bulunan İşler Ailesi'nden, evinin önünde bekleyen Necati İşler'le yanından geçerken ters baktığı için tartıştı. Muhtarın "Neden ters ters bakıyorsun?" sözüyle başlayan tartışma üzerine Necati İşler'in annesi Hanife İşler ile ağabeyleri Nizamettin ve Emrah İşler dışarıya çıkarak tartışmaya katıldı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu arada Muhtar Ümmet Çinkar, belindeki tabancayı çıkarıp rastgele ateş etti. Çıkan kurşunlara hedef olan anne ve 3 çocuğu kanlar içerisinde yerde kaldı. Muhtar olay yerinden koşarak kaçtı. Silah seslerine koşan köylüler, gördükleri manzara karşısında şoke oldu.

Yaralı 4 kişi İskilip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Nizamettin ve Emrah İşler kardeşler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Hanife İşler ile oğlu Necati İşler'in ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olayın ardından kaçan Muhtar Çinkar, bugün jandarmaya giderek teslim oldu. İfadesinde, "Evlerinin önünden geçerken Necati bana ters ters bakıyordu. Ben de ona `Neden öyle bakıyorsun?' dedim. Karşılık verince aramızda tartışma çıktı. Sesler üzerine ağabeyleri ve annesi dışarı çıkarak `Sen kime bağırıyorsun?' diye karşılık verdi. Bu sırada tartışma kavgaya dönüştü. Ben korkutmak için havaya ateş ettim. Böyle olmasını istemezdim" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER