Gündem
  • 2.4.2021 19:36

Cübbeli Ahmet Hoca'dan ikircikli Ramazan'da aşı fetvası


Aşının içeriği sır gibi saklanıyor, ne Diyanet ne de başkaları bunu tam olarak bilmiyor. Diyanet içini bilmediği aşının Orucu Bozmayacağına hükmederek bir skandala imza attı. Cübbeli Ahmet Hoca'da ne oraya ne buraya tarzında ikircikli bir görüş verdi; Aşı bozmaz ama siz ne olur olmaz aşı olursanız kaza edin.

Oysa bizim de bağlı olduğumuz Hanefi mezhebinde hüküm şudur;

Tedavi veya gıda maksadıyla da olsa, serum da, iğne yaptırmak gibi orucu bozar ve kaza gerekir. Kefaret gerektirmemesi, ağızdan verilmediği içindir.
Kısaca yapılması gereken aşı gününüz geldiğinde oruç tutmaya niyet etmeyiniz ve Ramazan'da sonra o oruç için bir gün kaza ediniz:
Hem Diyanet hem de diğerleri Müslümanların kafasını karıştırıyor. mesele bu kadar basittir.

CÜBBELİ İSE YUKARIDAKİ HÜKME DAĞMEN İKİRCİKLİ FETVA VERDİ


Cübbeli Ahmet Hoca, Ramazan ayında koronavirüs aşısını yaptırmanın hükmünü açıklayarak Müslümanlara uyarıda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ramazan ayında oruç tutmanın hükmüne dair bir açıklamada bulundu. Koronavirüs aşısının orucu bozmayacağını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, ihtiyaten Ramazan'dan sonra bir gün oruç tutulmasının daha iyi olacağını da söyledi.

Ramazan'da aşı olmanın hükmü

Cübbeli Ahmet Hoca, yaptığı açıklmada şu ifadeleri kullandı:

Doktorlar bu hususta açıklama bekliyorlar. İmâm-ı Tahâvî, İmâm-ı Ebû Yûsuf'tan naklen iğne olmanın orucu bozmadığını zikretmiştir. Dolayısıyla aşı vakti gelenler ve aşıya çağrılanlar mutlakâ icâbet etsinler, oruçları bozulur diye endişe etmesinler.

Lâkin Ramazan'dan sonra ihtiyâten aşı oldukları güne niyetle bir gün oruç tutarlarsa daha iyi olur.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2021 20:44

İLGİLİ HABERLER