ÇUKUROVA VE TMSF DÜN AKŞAMKİ GÖRÜŞMELERİNDE NE KONUŞTU?
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Çukurova Grubu arasındaki 4.1 milyar dolarlık yeni borç protokolünde anlaşma noktasına gelinirken, son sözü hükümetin söyleyeceği bildirildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile TMSF'den yapılan açıklamalarda ise görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Çukurova temsilcileri önceki gün saat 18.00'de TMSF'ye gelerek görüşmelerde bulundu. Hem TMSF, hem de BDDK yetkilileri Çukurova'yla müzakere sürecine ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, ''Anlaşma olursa bunu biz açıklarız'' denildi. Resmi açıklamalar, bankacılık sektörü ve mali piyasa oyuncularınca tatmin edici bulunmazken, geçen hafta cumadan bu yana piyasalarda, ''Çukurova'nın birden çok finansörü var. İlk elde gelecek para 1 milyar dolar. Ama sonrası gelir mi kimse bilmiyor'' şeklinde spekülasyonlar yapıldığı bildirildi.
Çukurova'nın el konulan Pamukbank ile Yapı Kredi Bankası'ndan (YKB) doğan 6.2 milyar dolarlık borcunun 4.1 milyar dolara çekilmesi, vadenin de 15 yıldan 24 aya indirilmesi konusunda TMSF'yle anlaşma noktasına geldiği yönünde dün yayınlanan haberler yankı bulmuştu.
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ''Hem BDDK Başkanı ile hem de TMSF Başkanı ile görüştüm. Aldığım bilgilere göre görüşmeler devam ediyor. Sonuç ne kadar yakın, ne kadar uzak diye sorarsanız, bu tür konularda yakınlıktan veya uzaklıktan söz etmem. Konu ya bitmiş olur ya da devam ediyordur'' diye konuştu.
TMSF Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç imzasıyla İMKB'ye gönderilen açıklamada Çukurova'nın borçlarını erken ödemesi konusunda iki taraf arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi. ''TMSF, Çukurova Grubu ile anlaşmak üzere'' haberleri üzerine bir açıklama yapma gereğinin duyulduğu ifade edilen açıklamada müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanması durumunda kamuoyunun en kısa zamanda bilgilendirileceği bildirildi.
BDDK'dan yapılan açıklamada ise Çukurova'nın teklifine ilişkin olarak yetkili organ olan kurulun herhangi bir onay ya da kararı bulunmadığı ifade edildi.
milliyet
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:30