Ekonomi
  • 1.5.2007 00:00

ÇUKUROVA'DAN ALFA AÇIKLAMASI

İSTANBUL - Alfa Grubu'nun Çukurova Holding ile ortak girişim şirketi Çukurova Telecom Holdings Limited'deki Çukurova Grubu hisselerini ele geçirmek için şirketin ilgili kredi sözleşmesini ihlal ettiğini iddia etmesinden sonra Çukurova Holding, tedbir kararı aldırdığını ve haksız geri çağrılan kredinin tamamını vadesinden önce geri ödeyeceğini bildirdi.


Çukurova Holding, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, Turkcell Holding'in hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran British Virgin Islands merkezli Telecom Holdings Limited için aynı gün merkezde yetkili idari mahkemeden tedbir kararı aldırdıklarını belirtti.

 Çukurova Holding yetkilileri, "Aynı gün ilgili hisseler üzerinde 25 Mayıs 2007 saat 16.00'ya kadar Çukurova Grubu lehine tedbir kararı verilmiştir. Alfa Grubu'nun tedbirin bitişine kadar hisseler ile ilgili herhangi birharekette bulunması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.


Yetkili mahkeme tarafından duruşmalarda değerlendirilmeler yapılacağını hatırlatan yetkililer, her halükarda Alfa Grubu'nun geri çağırdığı kredinin tamamını vadesinden önce geri ödemeyi planladıklarını vurguladı. Holding, bugün Alfa Grubu'ndan yapılan açıklamanın ise kamuoyunu yanıltmaya ve ilgili finansman çalışmalarını baltalamaya yönelik "mesnetsiz" çabalardan bir örnek olduğunu savundu. Alfa Grubu aleyhine gerekli hukuki müracaatların da yapılacağı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER