Yaşam
  • 12.3.2007 14:20

ÇUKURUN YUTTUĞU 6 YAŞINDAKİ TAYFUN'A HAZİN VEDA..

Adana'da arızası giderildikten sonra hiçbir önlem alınmadan terk edilen su dolu kanalizasyon çukuruna düşerek hayatını kaybeden 6 yaşındaki Tayfun Kuzu'nun ailesi, sorumlulardan şikayetçi olacaklarını söyledi.
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesi Cumhuriyet Mahallesi 13. Sokak'ta meydana gelen olayda, yetersiz kalan kanalizasyon şebekesinin tıkanması üzerine vatandaşlar, belde belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ'ye müracaatta bulundu. ASKİ ekipleri çalışmalara başladıktan bir süre sonra mesai saati bitince işi yarım bırakarak şehir merkezine döndü. Ertesi gün yeniden gelerek çukuru açan ASKİ ekipleri, "Arıza giderildi" diyerek, yaklaşık 60 santim derinliğindeki çukuru kapatmadan ayrıldı. Yaklaşık 4 gün üstü açık kalan kanalizasyon çukuru için hiçbir tedbir alınamayınca, dün saat 15.00 sıralarında olay yerinde oynarken çukura düşen 6 yaşındaki Tayfun Kuzu'ya mezar oldu. Komşuları tarafından fark edilerek çukurdan çıkarılan Tayfun Kuzu, amcası Hasan Kuzu tarafından ambulansla önce Doğankent Sağlık Ocağı'na sonra da Adana Devlet Hastanesi'ne götürülmesine rağmen kurtarılamadı.
Oğlunun çukura düştüğü haberini alıp evine gelen baba Hüseyin Kuzu (38) ise Tayfun'un ölümüyle şok yaşadı. Yakınları tarafından güçlükle teskin edilen acılı baba Kuzu, bugün de olay yerine giderek yaşadıklarını anlatırken, oğlunun fotoğrafını görünce gözyaşlarını tutamayarak hıçkırıklara boğuldu. Kuzu, "Bu çukurun olduğu sokaktan her gün iki okuldan gelen bin 300 çocuk geçiyor. Burası köy değil, belde. Bizi burada yaşamaya layık görmeyenler varsa gidelim. Kalacaksak da hak ettiğimiz hizmeti alalım. Olaydan sonra ne Doğankent Belediyesi, ne de ASKİ bizi arayıp sormadı. Oğlumun ölümüne yol açan sorumlulardan şikayetçi olacağım" dedi.
Anne Ziynet Kuzu da (35), oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşı dökerken, "Başka Tayfunlar ölmesin, yürekler yanmasın. Oğlumun ölümüne neden olan çukuru açanlar niye vaktinde kapatmadı" diye feryat etti.
Tayfun'u olay sırasında çukurdan ilk çıkaran Adile Nazlı ise "Ben avluyu süpürürken karşı komşusunun küçük kızı, 'çukura Tayfun düştü' diye bağırdı. Ben hemen dışarı fırladım. Tayfun suyun içinde çırpınıyordu. Bacağından tutarak yukarı çıkardım. Yardım için bağırmaya başladım. Tayfun hala çırpınıyordu. Ağzından burnundan sular geldi. Daha sonra yetişen akrabaları, komşunun arabasıyla hastaneye götürdüler" diye konuştu.
Küçük Tayfun'un ölümüne yol açan kanalizasyon çukuru ise olaydan yaklaşık 4 saat sonra tamir edilmeden beldede görevli jandarmalar tarafından toprakla kapatıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:06

İLGİLİ HABERLER