Gündem
  • 31.3.2023 21:43

Cumhur Kilis'te depremzedelerle, 6'lı masa İstanbul'da baronlarla

Cumhur İttifakı paydaşları Kilis'te iftarda bir araya geldi.. Kılıçdaroğlu ve Akşener ise İstanbul'da keyif çattı

Ramazan ayını deprem bölgesinde geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nurdağı ve Kilis programlarında Cumhur İttifakı üyelerinden MHP Lideri Devlet Başkanı ve Yeniden Refah Parti Genel Fatih Erbakan da eşlik etti.

Asrın felaketinin üzerinden 54 gün geçti...

11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar hızlıca sarılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konutların 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı yönünde sözünü verdi.

Bu çerçevede Ramazan ayının ilk gününden itibaren Cumhur İttifakı'nı oluşturan liderler depremzedelerle bir araya iftar sofralarını paylaşıyor.

Cumhur İttifakı deprem bölgesinde

Cumhur İttifakı'nın oluşturan partilerden MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nurdağı ve Kilis programlarına eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kilis İftar Programı"nda vatandaşlara hitap etti.

"Türkiye'yi vizyonsuz kumar masasının kaprislerine terk edemeyiz"

Konuşmasında 6'lı masaya yüklenen Erdoğan, "Türkiye'yi ve deprem bölgesindeki şehirleri kavga eden, birbirinin kuyusunu kazan, ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz kumar masasının kaprislerine terk edemeyiz." ifadeleri kullandı.

Cumhur İttifakı paydaşları Kilis'te iftarda bir araya geldi

"Diğerleri ne yaparsa yapsın, biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kilis İftar Programı'ndaki konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Bugün aynı masanın etrafında oturan insanlar olarak sadece iftarlıklarımızı paylaşmıyoruz, aynı zamanda bizler ortak bir kaderi de paylaşıyoruz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Diğerleri ne yaparsa yapsın, hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin bereketinden istifade ederek yaralı gönüllere şifa olmaya çalışıyoruz.

"11 ilimizi de dolaşacağız"

Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaraş’taydık. Bir hafta önce Adıyaman’ı ve Gaziantep’i ziyaret ettik şimdi de sizlere yalnız olmadığınızı hissettirmek için Kilis’teyiz. 11 ilimizi de dolaşacağız. Kalan 6 vilayetimizi de dolaşmak suretiyle tüm depremzede kardeşlerimizle bir arada olacağız.

Öncelikle insanlık tarihinin en büyük tabi afetlerinden 6 Şubat depremleri dolayısıyla her birinize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

 

Güncellenme Tarihi : 31.3.2023 21:51

İLGİLİ HABERLER