Gündem
  • 12.3.2020 10:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi siyasetçiye 'Kripto FETÖ'cü dedi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi bugün çok ilginç bir iddiayı dillendirdi.. Erdoğan'ın çevresine yaptığı değerlendirmelerden bölümler yazan Selvi, Cumhurbaşkanı'nın Ali Babacan'ın partisindeki bir isim için 'FETÖ'cü dediğini iddia etti..

Erdoğan hangi isme ‘kripto FETÖ’cü’ dedi?

Herkes biliyor ki, vitrinin önünde Ali Babacan, vitrinin arkasında Abdullah Gül var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde  muhalefetin ortak adayı olması için, Gül’ün partisiz Cumhurbaşkanı adayı imajını korumak adına bu formül bulundu. Doğrudan Abdullah Gül’ü çağrıştıran Beşir Atalay gibi isimler kurucular kurulu listesinde yer almadı ama partiye katkı vermeyi sürdürecekler.

Gül’e yakın bir isim, “Abdullah Gül, Ali Babacan’ı kendisi gibi görür” demek suretiyle Gül ile Babacan’ın etle tırnak gibi olduklarını ifade etti.

AK Parti kulislerinde sıkça, “Onların ne yapacağı önemli değil. Önemli olan bizim ne yapacağımız” sorusu soruluyordu. Toplumun AK Parti’ye olan güveninin devam ettiği ama yanlış giden işlerin düzeltilmesini beklediği, partinin güvenlikçi politikalardan çıkıp yeniden reformcu günlere dönmesi gerektiği yönünde değerlendirmeler yapılıyordu. Ali Babacan’ın konuşması yeni bitmişti. Bir milletvekili, “Babacan’ın ağzı, muhalefet ağzı değil” dedi. Milletvekillerinin şaşırdığını görünce “FETÖ ağzıyla konuşuyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Babacan partisiyle çok ilgili durmadığını söylemiştim. Ali Babacan’la iplerin koptuğu görüşmede “Ümmeti parçalamaya hakkınız yok” demişti. Erdoğan’a, Babacan’ın partisindeki kurucuların isimlerini ilettiklerinde bir kurucu üye için “O kripto FETÖ’cü” demiş. Hem de üstüne basa basa... O isim bende ama sormayın, söylemem...

HABERVİTRİNİ NOTU : Abdulkadir Selvi ismi yazmamış ama Babacan'ın yanında sadece bir FETÖ şüphelisi yok çok daha fazla var.
Bunlardan birisi Adalet Bakanı olduğu dönemde; bütün yargıyı FETÖ'ye teslim eden Sadullah Ergin, İkincisi yine dönemin Sanayi Bakanı olan Nihat Ergün.. Nihat Ergün'ün bakan olduğu dönemde kendisine bağlı olan TÜBİTAK tamamen FETÖ'cülerin kontrolüne geçmişti. İtirafçılar TÜBİTAK kadrolaşmasının bakanlık bilgisiyle yapıldığı itiraf etmişlerdi..

Güncellenme Tarihi : 13.3.2020 09:45

İLGİLİ HABERLER