Gündem
  • 31.7.2008 16:16

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN KARARA İLK TEPKİ

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, demokrasinin bütün kurumlarıyla işlediği bir hukuk devleti olduğunu belirterek, ''Bütün kurumlarımız, Anayasa'dan kaynaklanan görevlerini yerine getirmektedir. Bu tespitler, son aylarda yaşanmış olan siyasi ve hukuki tartışmalar ve süreçler bakımından da geçerlidir'' dedi.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül ''kamuoyuna duyurulmasını istediği'' bir açıklama yaptı. Gül, açıklamasında şunları kaydetti: ''Türkiye, demokrasinin bütün kurumlarıyla işlemekte olduğu bir hukuk devletidir. Bütün kurumlarımız, Anayasa'dan kaynaklanan görevlerini yerine getirmektedirler. Bu tespitler, son aylarda yaşanmış olan siyasi ve hukuki tartışmalar ve süreçler bakımından da geçerlidir.
     Önümüzdeki dönemde, başta hükümet olmak üzere herkesin, uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmeleri de dikkate alarak, ülkenin öncelikli gündem maddeleri üzerinde daha fazla odaklanmasını gerekli görüyorum.
     Bu öncelikler arasında, terörle mücadelemizde nihai başarıya ulaşılmasını, ekonomik-siyasi reform süreçlerinin devamını, AB ile tam üyelik müzakerelerinin tamamlanmasını ve dış politikadaki barışçı çabalarımızın sonuç vermesini saymak mümkündür.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER