Gündem
  • 8.8.2012 10:00

Cumhurbaşkanı'na öyle sorular sordular ki...

Cumhurbaşkanlığı'nın yeni başlattığı uygulama ile birlikte vatandaşlar Abdullah Gül'e soru sorma imkanı buldu.

‘Cumhurbaşkanına Sorun’ uygulaması kapsamında, ‘Bıyığınızı kesmeyi düşünüyor musunuz’, ‘ayrılan çiftleri barıştırmak ister misiniz’ gibi birbirinden ilginç 91 soru oylamaya açıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yüz yüze soru sorma imkanı sağlayan “Cumhurbaşkanına Sorun” uygulamasının üçüncü döneminde seçilen sorular oylamaya açıldı. Uygulamanın 30 Temmuz’da başlayan üçüncü döneminde 5 Ağustos’a kadar Gül’e iletilmek istenen sorular Cumhurbaşkanlığı’na internet yoluyla gönderildi. 2 bin 675 sorudan daha önce sorulmamış olan ve kurallara uygun bulunan 91 soru seçilerek oylanmak üzere Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. Sorular 17 Ağustos’a kadar Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde oylanacak ve sitede yapılan oylamada en yüksek oyu olan katılımcıların en çok beğendiği 10 sorunun sahibi daha sonradan belirlenecek bir günde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yüz yüze bu soruları sorma imkanına kavuşacak. Gül’ün 10 soru sahibiyle buluşacağı ve sorularını yanıtlayacağı oturum süreci de ayrıca görüntülü olarak Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanacak.

HALKA AÇIK 29 EKİM RESEPSİYONU OLUR MU

Oylamaya açılan 91 soru arasında güncel politik ve uluslararası konular, bazı meslek gruplarının sorunlarının yanı sıra Gül’e yönelik kişisel sorular da bulunuyor. Bu sorulardan bazıları şöyle:

-“Sinemaya uygun bir yüzünüz var. Bir filmde başrol oynamak ister miydiniz? Hiç düşündünüz mü”

-“Ben 14 yaşında bu sene liseye başlayacak bir öğrenciyim. Benim sizin koltuğunuzda gözüm var. İleride Türkiye’nin ilk kadın cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Benim size sorum şu: Siz küçükken ileride cumhurbaşkanı olup Türkiye’yi yöneteceğiniz hiç aklınıza gelir miydi”

-“Devlet memurlarını çalışırken rahatsız ettiğine inandığım zorunlu kravat takma uygulamasının artık tarih olmasına sıcak bakar mısınız”

-“Sizi örnek aile yaşantınızla da çok seviyoruz. Hayrlı bir Ramazan-ı Şerif temennisi ile sormak isterim: Acaba ayrı yaşayan veya boşanmış olan eşleri bir araya getirme ve barıştırma imkanınız olsaydı, Hayrünnisa Hanım ile birlikte böyle bir projede yer almak ister miydiniz”

-“Babanızla konuşurken veya babanız sizi çağırırken size nasıl hitap ediyor? Sizi Cumhurbaşkanı sıfatını kullanarak çağırdığı oldu mu? Babanızın size Cumhurbaşkanım! dediği oldu mu?”

-“Her 29 Ekim döneminde yazıyor ve talepte bulunuyorum. Evliyim 7 yaşında bir kız babasıyım. Halk Günü yapmanızı ve bizim de Cumhurbaşkanlığımızı görebilme şansımız olsun istiyorum. 29 Ekim’de halk içinde bir kokteyl yapmanızı diliyorum.”

-“Cumhurbaşkanı olduktan sonra hayatınızda bıyıksız olmayı hiç düşündünüz mü”

-“Sayın Cumhurbaşkanım, bir yerden bir yere giderken makam aracınızla, o cumhurbaşkanı makam aracından dışarısı nasıl görünüyor? Yani bir Cumhurbaşkanı gözüyle. Çünkü ben Ankara’da oturuyorum ve sürekli konvoyunuzun geçişini görüyorum ve hep merak ediyorum o makam aracından ben nasıl görünüyorum diye.”

 

STAR

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER