Gündem
  • 30.9.2013 18:04

Cumhurbaşkanını Meclis'te ilk kez bir kadın karşılayacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, açılış için yarın geleceği Meclis'te, ilk kez bir kadın başkanvekili karşılayacak. Gül'ü karşılayacak ve konuşmasını yapacağı Genel Kurul'da eşlik edecek olan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Meclis'te de ilk kez yapılıyor, ben de ilk kez böyle bir şey yapacağım. Katmerli bir heyecan"  dedi.

TBMM, yaklaşık 2, 5 ay aradan sonra yarın açılacak. Gül, 24. Dönem 4. Yasama yılının açılış konuşmasını yapacağı Meclis'te törenle karşılanacak. Meclis'te, en yaşlı Meclis Başkanvekili tarafından karşılanan Gül'e, bu sefer en yaşlı başkanvekili değil bu göreve yeni seçilen kadın başkanvekili Bahçekapılı eşlik edecek.

Bahçekapılı, Gül'ün tören kıtasını selamlamasından Genel Kurul Salonu'na girişine ve burada konuşmasını tamamlamasına kadar yanında yer alacak.

Bu çerçevede TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Gül'ü karşılama ve Genel Kurul çalışmaları konusunda Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı yetkililerinden brifing aldı. Bahçekapılı, karşılama için prova da yaptı.

AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Bahçekapılı, karşılama konusunda ilgili makamdan bilgi geldiğini söyledi. Bahçekapılı, "Çok heyecanlandım. İlk kez böyle bir şey yapıyorum. Kadın olarak da böyle bir şey yapmak çok önemli. Meclis'te de ilk kez yapılıyor ben de ilk kez böyle bir şey yapacağım. Katmerli bir heyacan"  diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER