Bodrum'daki kutlama etkinlikleri kapsamında fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü'nün ardından Barış Meydanı'nda havai fişek, halk oyunları gösterileri ile öğrenciler ve yerel bir müzik grubunun konseri yer aldı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinliği izleyenler arasında, Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için geçen yıl olduğu gibi bu yılda ambulans tutan Refik ve Meral Cabi çifti dikkat çekti. Bacak kemiğinde kırık olan Meral Cabi (71) ve omurga kırığı olan Refik Cabi (77) çiftini sedye ve tekerlekli sandalyede, ellerinde Türk Bayrağı ile etkinliğin yapıldığı alanda görenler, onların Cumhuriyet aşkına hayran kaldı.
Meslek hayatında son olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev yaparak emekliye ayrılan Refik Cabi, sağlık görevlileri tarafından sedye ile tekerlekli sandalyedeki 44 yıllık eşi de yine sağlık görevlilerinin yardımları ile ambulanstan indirildi.
Cabi çiftinin , geçen yılki etkinliklerde İHA objektiflerine yansıyan görüntülerinin benzeri bu yılda yaşanırken Refik Cabi'nin sol bacağının kangren nedeni ile diz üstünden kesildiği öğrenildi.
Cabi çifti geçen yıl kendilerinden söz ederken, her yıl tatil için Bodrum'a geldiklerini belirtmiş, Meral Cabi'nin 3 yıl önce evlerinde iken düşerek bacağında kırıklar oluştuğu, Refik Cabi'nin de yine düşerek omurga kırığı meydana geldiği öğrenilmişti. Tedavileri süren ve 4 yıl öncesine kadar bulundukları Ankara'ya dönmeyip hayatlarını Bodrum'da sürdüren Cabi çifti katıldıkları etkinlikte, ellerinde Türk Bayrakları ile Onuncu Yıl Marşı'nı söylediler.
Oldukça mutlu oldukları gözlenen Cumhuriyet aşığı çift, bulundukları yerde, bu davranışlarından dolayı kendilerini tebrik edenlerle sohbet etti.
"Kendimi 25 yaşında hissediyorum" diyen Refik Cabi "Gençlerimize Gazi'nin hediye ettiği bu Cumhuriyeti iyi anlamalarını,iyi korumalarını ve onun uğrunda gerekirse ölmelerini tavsiye ederim" dedi. Cabi, kutlamalara bu kez bir bacağı eksik olarak katıldığını söyledi.
Bacağı kırıldığında ameliyat sonrası hastanede yatarken yine ambulansla geldiği öğrenilen Meral Cabi ise 3 kez ameliyat olduğunu belirterek "Eşim en güzel biçimde söyledi. Allah bu günü idrak etmeyenlere akıl fikir versin" şeklinde sözlerle duygularını ifade etmeye çalıştı. Etkinliğin sonları yaklaşırken, özel bir hastaneye ait ambulanstaki görevlilerin eşlik ettiği Refik Cabi sedye ile ambulans konuldu. Yine sağlık görevlilerinin yardımı ile ambulansa bindirilen eşi Meral Cabi alandan ayrılırken objektiflere el salladı.