Cumhuriyetçi milletvekilleri Trump'ın Gazze işgal planını eleştirdi

2 dk okuma
Cumhuriyetçi milletvekilleri Trump'ın Gazze işgal planını eleştirdi

Hızlı Özet

"Önce Amerika'ya oy verdiğimizi sanıyordum," dedi Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul X.com'da. "Hazinemizi mahvedecek ve askerlerimizin kanını dökecek başka bir işgali daha düşünmemiz doğru olmaz."

ABD Başkanı Donald Trump'ın, savaştan zarar gören Gazze Şeridi'nin ABD tarafından devralınması önerisi, Çarşamba günü bazı Cumhuriyetçi Partili meslektaşlarında kafa karışıklığı ve şüpheye yol açarken, diğerleri ise Trump'ın "cesur ve kararlı" fikrini destekledi.

"Önce Amerika'ya oy verdiğimizi sanıyordum," dedi Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul X.com'da. "Hazinemizi mahvedecek ve askerlerimizin kanını dökecek başka bir işgali daha düşünmemiz doğru olmaz."

Cumhuriyetçiler, bu fikri tamamen reddeden Demokratlara kıyasla Kongre'de dar bir çoğunluğa sahip. "Bu, başka bir adla etnik temizliktir," dedi Senatör Chris Van Hollen MSNBC'de .

Trump yanlısı Arap-ABD grubu Gazze yorumlarının ardından ismini değiştirdi

Donald Trump'ın Arap Amerikalı topluluğuna yönelik seçmen iletişiminde ve müttefiklerinde önemli rol oynayan bir grup, başkanın ABD'nin Gazze Şeridi'ni "ele geçireceğini" söylemesinin ardından kendini yeniden markalamaya başladı.

Daha önce Trump İçin Arap Amerikalılar olarak bilinen grubun başkanı Bishara Bahbah, Çarşamba günü Associated Press'e verdiği telefon röportajında, grubun bundan sonra Barış İçin Arap Amerikalılar adını alacağını söyledi.

İsim değişikliği, Trump'ın Salı günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin bölgeyi "Orta Doğu'nun Rivierası" olarak yeniden geliştirme konusunda "sahip çıkması" önerisinin ardından geldi.

Bahbah, "Başkanın Gazze ile ne yapmak istediğine dair konuşmalar, açıkçası Filistinlilerin Tarihi Filistin'in herhangi bir yerinden transfer edilmesi fikrine tamamen karşıyız," dedi. "Ve bu yüzden barışı zorlama konusunda geride kalmak istemedik, çünkü bu en başından beri hedefimizdi."

Trump Destekçisi Arap Amerikalılar, Michigan ve Arizona gibi kritik eyaletlerde 2024 başkanlık seçimleri öncesinde Trump için seçmenlere ulaşma çalışmalarına öncülük etti.

Bu haber 743 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Siyasi yasak alan İmamoğlu duruşmada çıldırdı! Hakim duruşmadan attı
Gündem

Siyasi yasak alan İmamoğlu duruşmada çıldırdı! Hakim duruşmadan attı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı ve geçmişte iki kez beraat kararı çıkan dosyada mahkeme nihai kararını açıkladı. Duruşma sonucunda mahkeme heyeti, İmamoğlu hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezasına ve beraberinde siyasi yasak uygulanmasına hükmetti.

Habervitrini9448 Görüntüleme
MHP kanadından şaşırtan iddia.. Mansur Yavaş AK Parti'ye katılırsa ona umut bağlayanlar şok geçirmesin
Gündem

MHP kanadından şaşırtan iddia.. Mansur Yavaş AK Parti'ye katılırsa ona umut bağlayanlar şok geçirmesin

MHP'den kulisleri sarsan Mansur Yavaş çıkışı: AK Parti'ye katılırsa şaşırmayın

Habervitrini10037 Görüntüleme
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na ağır sözler
Gündem

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na ağır sözler

Eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada savunma yapan tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik "Siyasi tutuklu değil" sözlerine çok sert sözlerle yanıt verdi. İmamoğlu,

Habervitrini9616 Görüntüleme
Ekrem İmamoğlu'na ilk hapis cezası ve siyasi yasak!
Gündem

Ekrem İmamoğlu'na ilk hapis cezası ve siyasi yasak!

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu'na ayrıca TCK'nın 53. maddesi kapsamında 'siyasi yasak' uygulandı. Mahkemenin verdiği hükmün istinaf aşamasında bozulmaması

Habervitrini11432 Görüntüleme