Spor
  • 10.6.2014 22:29

Cüneyt Çakır, FIFA'ya konuştu

Çakır, FIFA'nın resmi internet sitesinde, "2014 FIFA Dünya Kupası Hakemleri" başlığıyla yayımlanan videoda hakemlik kariyerini paylaştı. Kendisi gibi Süper Lig'de uzun yıllar hakemlik yapan babası Serdar Çakır'ın mesleğe başlamasında önemli rol üstlendiğini dile getirerek, "Babamın yönettiği maçları izler ve gözlemler, hazırlık çalışmalarına yardımcı olurdum. Hakemliğe başlama kararı almamda çok etki oldu" diye konuştu.
Cüneyt Çakır, sözlerine şöyle devam etti;
"Böyle bir turnuvada yer almak benim için çok büyük bir sorumluluk ve şereftir. Çok iyi, deneyimli ve kaliteli eğitmenlerin yer aldığı bir ekiple çalışıyoruz. Turnuvada hakemler olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Yöneteceğimiz ilk maçlar çok önemli. Başarılı olursak, diğer maçlara da çıkabiliriz."

Dünya Kupası'nda görev almaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Cüney Çakır, "40 yıl aranın ardından Dünya Kupası'nda Türk hakem görev alacak. Türk halkının, ben ve ekibim Tarık Ongun ve Bahattin Duran ile gurur duymasını diliyoruz. Umarım keyifli bir turnuvaya tanıklık ederler" temennisinde bulundu.

Bu arada Çakır, boş vakitlerinde ailesiyle zaman geçirmekten, sinemaya gitmekten, ABD'li yazar Stephan King'in kitaplarını okumaktan ve rock müzik dinlemekten keyif aldığını sözlerine ekledi.

İSTANBUL / DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER