Dağa çıkmak için hasta karısını yalnız bıraktı

••1 dk okuma
Dağa çıkmak için hasta karısını yalnız bıraktı

Hızlı Özet

“Gropel, "Ona 'Zirveye çıksam alınır mısın' dedim. Onsuz zirvenin keyfi yoktu" dedi.”






Everest'e tırmanan Robert Gropel, hastalanan eşi Maria Strydom'u bırakıp zirveye çıktı. Geri döndüğünde eşinin hastalığı ilerlemişti, bir süre sonra da hayatını kaybetti. Gropel, "Ona 'Zirveye çıksam alınır mısın' dedim. Onsuz zirvenin keyfi yoktu" dedi.



Dünyanın en yüksek dağı Everest'e tırmanırken hayatını kaybeden 34 yaşındaki Avustralyalı akademisyen Maria Strydom'ın son anlarına ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Avustralya basınına konuşan genç kadının eşi Robert Gropel, Strydom'ı zirveyi görebilmek için yarım saat kadar yalnız bıraktığı için suçluluk hissettiğini söyledi.Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, eşi gibi akademisyen olan Gropel olayı şöyle anlattı:



“Zirveye 15 dakika mesafede Maria rahatsızlandı ve çıkamayacağını söyledi. Ona benim zirve yapmamdan alınıp alınmayacağımı sordum. Devam etmemi ve beni bekleyeceğini söyledi. Zirveye çıktığımda özel bir durum hissetmedim çünkü o yanımda değildi. Hemen aşağı indim. Onunla inişe başladık ama yürüyemedi. Kılavuzlar oksijen ve ilaç verdi. Biraz sonra bilincini yitirdi ve onu kurtaramadık.”




Bu haber 797 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen'de hükümet güçleri Lahic'teki stratejik Numan Dağı'nı ele geçirdiklerini duyurdu
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yemen'de hükümet güçleri Lahic'teki stratejik Numan Dağı'nı ele geçirdiklerini duyurdu

Yemen hükümetine bağlı Vatan Kalkanı Güçleri, Amalika Tugayları ve aşiret mensuplarının desteğiyle Lahic vilayetindeki stratejik Numan Dağı'nın zirvesi ile Dar el-Kafir bölgesini ele geçirdiklerini açıkladı.

Habervitrini12423 Görüntüleme
Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepkiler! "Hadsiz, alçak"
Dünya

Netanyahu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepkiler! "Hadsiz, alçak"

Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine Ankara’dan peş peşe tepki geldi. Bakan Sayın Murat Kurum, "Boş koltuklara hitap edenlerin unuttuğu bir şey var: Propaganda tarihin hafızasını silemez" derken, İletişim Başkanı Burhanettin Duran Netanyahu’nun "hiç olmadığı kadar izole" hale geldiğini söyledi. Ömer Çelik ise "Hadsiz, saldırgan ve hezeyan dolu açıklamalarını en güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklamasını yaptı.

Habervitrini13196 Görüntüleme
ABD ve Çin arasında yeni dönem! "Tarihi dönüm noktasına geldik"
Dünya

ABD ve Çin arasında yeni dönem! "Tarihi dönüm noktasına geldik"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki akşam yemeğinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ağırladı. Trump burada yaptığı açıklamada "İlişkilerimiz hiç bu kadar iyi olmamıştı." ifadelerini kullandı. Şi Cinping ise "Bugün, Çin-ABD ilişkileri açısından bir başka tarihi dönüm noktasına geldik." dedi.

Habervitrini9411 Görüntüleme
Netanyahu ile bir tek o görüştü: Kirli ittifak, New York’ta buluştu
Dünya

Netanyahu ile bir tek o görüştü: Kirli ittifak, New York’ta buluştu

Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile BM zirvesinde görüştü. İsrail'in Gazze ve bölgedeki politikaları nedeniyle uluslararası alanda yoğun tepki gördüğü bir dönemde gerçekleşen görüşmede, 'işbirliğine devam' mesajı verildi.

Habervitrini13847 Görüntüleme