Gündem
  • 31.10.2011 10:15

DAĞDAKİ TERÖRİST İLE, ŞEHİRDEKİ BDP'Lİ AYNI DERSİ GÖRÜYOR!..

Israrla PKK'ya terör örgütü demeyen BDP partisiyle ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Siyaset Akademilerinde anlatılan derslerin aynıları dağda teröristlere anlatılıyor.

BDP'nin Siyaset Akademileri'nde ortam dinlemesi yapan İstanbul Terörle Mücadele polisi akademinin ders müfredatıyla 2002'de yakalanan PKK'nın dağ kadrosundaki bir teröristin ifadesinde yer alan Dola Koga Kampı'ndaki dersleri karşılaştırdı. Polisin siyaset akademilerinde bulduğu ders programıyla dağ kamplarında verilen derslerin aynı olduğunu tespit etti.

Bu dersler arasında, Kürdistan tarihi, PKK tarihi, Abdullah Öcalan'ın yaşamı ve Feodal Toplumsal Yapı, Uygarlık Tarihi, Dinler Tarihi, Kadın Tarihçesi, Erkek Egemenlik Sistemi, Disiplin, Felsefe, Sosyalizm, Sümerlerden itibaren Toplum, Kültürel Toplum bulunuyor.
Siyaset akademisine yönelik gerçekleştirilen operasyonda Ümraniye yapılanması deşifre edildi. Ümraniye BDP'nin üst katında bulunan eğitim odasında AK Parti milletvekili ve gazeteci Mehmet Metiner'e suikast düzenleyeceği sırada yakalandığı öne sürülen Kutbettin Güllü'nün öğrenci kayıt bilgileri de bulundu.

ÖNCE DERS SONRA UYGULAMA
Polisin verdiği bilgiye göre, siyaset akademisindeki 22 Aralık 2010 günü akademide yapılan bir derste PKK'nın sözde ateşkes ilanları da konu edinilmiş. Derste, 'Bugün ateşkes boşuna ilan edilmedi. Bugün ateşkes siyasi zemin ve halk örgütünün tabanını daha sağlamlaştırması için bizim için daha uzun vade tanıması için daha hazırlıklı ve örgütümüzün genişlemesiyle alakalıdır' deniliyor.

Devrim TOSUNOĞLU / AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:40

İLGİLİ HABERLER