Spor
  • 28.4.2010 02:11

DALKILIÇ'IN DOKTORU: KALBİ VE SOLUNUMU DURMUŞTU

Antalya'da dalış yaptığı sırada rahatsızlanan Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Yasemin Dalkılıç'ı hayata döndüren Kaş Sağlık Grup Başkanı Özcan Er, "Tekneye aldığımızda Dalkılıç'ın kalp atışları durmuş, solunumu da yoktu. Yeniden canlandırma işlemi yaptık" dedi.
Antalya'da rekor kırmak için antrenman yaptığı sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldıran Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Yasemin Dalkılıç'a teknede ilk müdahaleyi yapan Kaş Sağlık Grup Başkanı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Kaş Birimi sorumlusu Dr. Özcan Er, İHA'ya konuştu.

AĞZINDAN VE BURNUNDAN KÖPÜKLÜ KAN GELDİ
Yasemin Dalkılıç'ın isteği doğrultusunda o gün antrenmana katıldıklarını belirten Er, dalış sırasında Dalkılıç'ın balonla su yüzeyine çıktığını söyledi. Bu sırada Dalkılıç'ın baygın olduğunu görünce hemen tekneye aldıklarını belirten Er, rekortmen dalgıcın ağzından ve burnundan köpüklü kan geldiğini söyledi.

KALBİ VE SOLUNUMU DURMUŞTU
Dalkılıç'a yaptıkları ilk müdahalede kalbinin durmuş olduğunu fark ettiklerini söyleyen Er, "Tekneye aldığımızda Dalkılıç'ın solunum yoktu, bilinci kapalıydı ve kalp atışları durmuştu. Ares tabir ettiğimiz pozisyondaydı. Solunum yolunu açtıktan sonra yeniden canlandırma dediğimiz işlemi yaptık. Yaklaşık 5 dakika sonra kalbi çalışmaya başladı. Biz solunum desteğine devam ettik. Daha sonra Yasemin hanımın bünyesi kuvvetli olması ve bu tip durumlara alışkın olması nedeniyle solunumun gelmesi fazla uzun
sürmedi" dedi.
Doktor Er, Dalkılıç'ın solunum ve kalp atışları normal seviyeye ulaşınca kıyıya çıkardıklarını söyledi.

YENİDEN HAYATA DÖNDÜRDÜĞÜMÜZ İÇİN MUTLUYUZ
Dalkılıç'ı yeniden hayata döndürdükleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Özcan Er, "Sonuçta sağlık tedbirinin alınması böyle kötü durumlar içindir. Çok sevdiğimiz bir sporcunun hayata dönmesi, Kaş Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin ilk görevinde başarılı olması bizi mutlu etti. Bizim başarımızdan ziyade Dalkılıç'ın hayatta olması bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.
Yasemin Dalkılıç'ın azimli bir sporcu olduğunu söyleyen Er, "Her ne kadar yapmış olduğu spor vücut fizyolojisine aykırı bir spor olsa da tekrar yapacağından eminim" yorumunda bulundu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:19

İLGİLİ HABERLER