DANİMARKA: ''YENİ TÜRK HÜKÜMETİYLE ÇALIŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ''
KAYNAK : Haber Vitrini
BRÜKSEL - AB dönem başkanlığını yürüten Danimarka'nın Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, dünkü seçimlerin ardından kurulacak yeni hükümetle sıkı işbirliği içinde çalışmak için sabırsızlandığını belirtti.
Möller, ''Kopenhag'daki Avrupa Konseyi 6 hafta sonra toplanacak. Bu sırada Türkiye'nin AB'ye adaylığı konusunda gelecek aşamanın ne olacağını kararlaştıracağız'' dedi.
Türkiye'ye müzarekelerin başlangıcı için 12-13 Aralık'ta yapılacak zirvede tarih verilip verilmeyeceği konusunda en ufak bir yorumda bile bulunmayan Möller, ''ılımlı dinci'' Adalet ve Kalkınma Partisi'nin TBMM'de açık bir çoğunluğa sahip olacağına işaret etti.
Möller, ''mecliste temsil hakkı kazanan AK Parti ile CHP'nin, Türkiye'nin AB ile bütünleşmesi ve reform sürecinin devamından yana olduğunu vurgulamakta yarar gördüğünü'' de kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:34