Gündem
  • 4.7.2022 10:10

Danimarka'da terör!.. Manyak AVM'de önüne geleni vurdu

Danimarkalı 22 yaşındaki saldırgan, Field'ın Kopenhag'daki alışveriş merkezinde Pazar günü 17.35'te başlayan ve tutuklanmadan önce 13 korkunç dakika süren bir öfkeyle üç kişiyi tüfekle öldürdü.

Polisin bugün yaptığı açıklamaya göre, kurbanlar Demark'ta yaşayan 47 yaşındaki bir Rus uyruklu ve 17 yaşındaki iki Danimarkalı - bir erkek ve bir kadın.

Danimarka’da AVM'ye saldırı: 3 ölü, 4 yaralı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

İnsanlar 3 Temmuz 2022'de Danimarka'nın Kopenhag kentindeki Fields alışveriş merkezini polis tahliye ederken kucaklaşıyorlar.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Amager bölgesindeki ülkenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Field's AVM’de dün akşam saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda biri Rus 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Acil servisler, şüpheli silahlı polis tarafından gözaltına alındıktan sonra ceset gibi görünenleri alışveriş merkezinden sedyelerle çıkarıyor.

Saldırıya ilişkin bugün basın toplantısı düzenleyen Polis Şefi Soren Thomassen, olayla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Thomassen, olayın terörle bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi. Tüfek ve mühimmat taşıdığı öğrenilen şüphelinin bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Oerstad, Kopenhag, Danimarka'da silahlı polis tarafından tahliye sırasında Field'ın alışveriş merkezinden kaçan bir kadın, 03 Temmuz 2022, silah sesleri arasında

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen olayla ilgili yaptığı açıklamada Danimarka'nın acımasız bir saldırıya uğradığını belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti. Saldırının yaşandığı AVM’de 140’tan fazla mağaza ve dükkan yer alıyor.

Danimarka polisine göre, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırının olay yerinden kaçan siviller ağlıyor.

Danimarka’da en son 2015 yılında Kopenhag'da bir kültür merkezi ve sinagoga yönelik terör saldırısı düzenlenmişti. Düzenlenen çifte saldırıda 2 kişi ölmüş ve 6 polis ise yaralanmıştı.

3 Temmuz 2022'de Danimarka'nın Kopenhag kentindeki Field'ın alışveriş merkezinin tahliyesi sırasında, Danimarka medyasında bir silahlı saldırının bildirilmesinin ardından insanların koşuşturduğu görülüyor.

Danimarka polisi, çok sayıda kişinin açılan ateş sonucu vurulduğunu söyledi (tahliye edildikten sonra görüntülenen endişeli siviller)

Güncellenme Tarihi : 4.7.2022 10:19

İLGİLİ HABERLER