Gündem
  • 26.11.2016 12:00

Darbeci hain Fethullahçı generalleri kaçırmaya kalktılar

FETÖ’cü bir grubun Malatya’da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan 5 generali adliyeden kaçırmaya çalıştıkları öğrenildi.

15 Temmuz gecesi Malatya 2. Ordu Karargahı'nda polis ile darbeci askerler arasında gerginlik ve silahlı çatışma yaşandı. Darbeci Orgeneral Adem Huduti, Tümgeneral Avni Angun, Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Tuğgeneral Zeki Karataş ve Tuğgeneral Emin Ayık gözaltına alındı. Milliyet'te yer alan habere göre, 5 general 17 Temmuz'da Malatya Adliyesi'ne getirildi.

POLİSLER OYUNU BOZDU

Bu sırada adliye binası üzerinde kimler tarafından uçurulduğu tespit edilemeyen drone dolaşmaya başladı. Polis, generallerin hangi odada ifade verdiklerinin belirlenmemesi için adliyenin tüm ışıklarını yaktı. Çevre binaların çatılarına ise keskin nişancılar yerleştirildi. Şehir merkezinde darbe karşıtı gösteri yapan FETÖ'cü grubun, "Alevi yurttaşlara saldırıyorlar" diyerek halkı ayaklandırıp, kargaşa yaratmaya çalıştı. Vatandaşlar ve Malatya polisi bu oyuna gelmedi ve FETÖ'cüler amacına ulaşamadı.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 13:54

İLGİLİ HABERLER