Dünya
  • 24.8.2022 19:49

Darya Dugina'dan sonra Rus valisi havaya uçuruldu

Darya Dugina'dan sonra Rusya'ya ikinci suikast darbesi! Bu defa saldırı Ukrayna'da gerçekleştirildi

Darya Dugina suikastı tüm dünyanın gündemine oturmuşken, başka bir suikast haberi Rusya'yı sarstı. Ukrayna'da Rus kontrolünde olan Zaporijya'ya yakın bir mevkide bulunan Mykhailivka kasabasının valisi İvan Suşko, aracına koyulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde ünlü Rus siyasetçi Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın suikasta kurban gitmesi dünyanın gündeminden düşmek bilmiyor.

Moskova yönetiminin açıkladığı bilgilere göre daha bu olay soğumamışken başka bir suikast daha gerçekleştirildi. Rusya ordusunun kontrolünde olan Ukrayna'nın Mykhailivka kasabasında Moskova tarafından atanmış olan sözde Vali İvan Suşko'nun aracına bomba yerleştirildiği kaydedildi.Nükleer santral nedeniyle dünyanın gündeminden düşmeyen Zaporijya kentine bağlı kasaba gerçekleştirilen saldırıa Suşko'nun ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Rusya tarafından Zaporijya çevresindeki yönetimini götüren Vladimir Rogov, Suşko'nun aracının altına bir patlayıcı yerleştirildiğini ifade etti.Aynı zamanda dün ise sözde Herson bölgesi yetkilisi Igor Telegin'e de bombalı saldırı girişiminde bulunulduğu; ancak Telegin'in son anda kurtulduğu ifade edildi.Darya Dugina, geçtiğimiz günlerde bir etkinlikten dönerken aracına koyulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Dugina'nın son anda babasının aracını aldığı ve aslında suilastın Aleksanr Dugina'ya yönelik olduğu ifade ediliyor.

Moskova ise Dugina cinayetinin ardında Ukrayna olduğunu ve Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk'un suikastçı olduğunu iddia ediyor. Ukrayna ise suiakstın arkasında olmadığını dile getiriyor.

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 24.8.2022 19:52

İLGİLİ HABERLER