
DAUM: 'BURSA'NIN KAZANMASI İYİ OLUYOR!..'
Eskişehirspor engelini 2-0'la geçen ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı dönen Fenerbahçe'de teknik direktör Daum, takımın haftalardır baskı altında olduğunu ifade ederek, "Ancak bu baskı bizi güçlü kılıyor. Bu durumda rakibimiz Bursa'nın kazanması iyi olibiliyor" dedi.
Fenerbahçe teknik direktörü Cristoph Daum'dan ilginç benzetme...
Daum, ''Teniste maç sayıları vardır. Biz Bursaspor'un birkaç maç puanını savunmayı başardık. Şimdi Bursaspor yine avantajlı görünüyor. Gelecek hafta hükmen galip gelecekler ve yine baskı altında görünüyoruz. Durumlar her ne kadar zor olsa da son maçlarda galip gelmeyi bildik'' şeklinde konuştu.
Deneyimli teknik adam, çok iyi bir ilk yarı oynadıklarını ifade ederek, ''Erken baskı kurduk, pozisyon ürettik ve 2 gol attık. İkinci yarıda, ilk yarıya göre kombinasyonlar olmadı, ama mücadele adına herşeyi yaptık. İyi savaştık ve mücadele ettik. Pozisyon ürettik'' diye konuştu.
''Haftalardır baskı altındayız. Bu baskı oyuncularımızı daha da güçlü yaptı'' diyen Alman teknik adam, şöyle devam etti:
''Teniste maç sayıları vardır. Biz Bursaspor'un birkaç maç puanını savunmayı başardık. Şimdi Bursaspor yine avantajlı görünüyor. Gelecek hafta hükmen galip gelecekler ve yine baskı altında görünüyoruz. Durumlar her ne kadar zor olsa da son maçlarda galip gelmeyi bildik'' şeklinde konuştu.
"ŞAMPİYONLUK YARIŞI HEYECANLI GEÇECEK''
Şampiyonluk yarışının sonuna kadar heyecanlı geçeceğini vurgulayan Daum, ''İstediğimiz hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Hedefimiz sonuna kadar şampiyonluğa inanmak. Bu maçtan sonra 24 saat galibiyetin tadını çıkaracağız. Ondan sonra tüm konsantrasyonumuz Trabzonspor ile oynayacağımız final maçına olacak. Çok önemli bir haftaya girdik. Galibiyetle başladık. Takımıma inanıyorum, bu güzel haftayı galibiyetle sürdürüp, galibiyetle tamamlayacağız'' ifadelerini kullandı.
TARAFTARLARA TEŞEKKÜR
Daum, sarı-lacivertli taraftarlara da övgüler yağdırarak, ''Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yaratıyor. Takıma verdikleri destekten dolayı 12. adamımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.
Şimdiye kadar Süper Kupa'yı aldıklarını, bugün de ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilediklerini anlatan Daum, ''Tabii ki hedefler daha yüksek. Çarşamba günü oynayacağımız final maçı için alternatifler çoğalıyor. Vederson dönüyor. Umarım Cristian da yetişir, en azından kadroda olur. Aynı zamanda Özer, Gökhan Gönül gibi sakatlıkla sahaya çıkan oyuncularımıza da teşekkür ediyorum, çok büyük fedakarlık yapıyorlar'' şeklinde konuştu.
Kanat oyuncularıyla ilgili bir soru üzerine Alman çalıştırıcı, ''Hem Özer, hem de Mehmet daha fazla merkezde oynamak isteyen oyuncular, ama bizim sistemde kanatta oynuyorlar. İkisinin de performansı iyi ve kendilerinden memnunuz'' diye konuştu.
Daum, Fenerbahçe'nin son haftalarda savunmada başarılı olduğunun belirtilmesi üzerine de ''Pozisyon üretmekte sıkıntımız yok. Birçok gol pozisyonu üretiyoruz. Şimdi takım savunması da düzeldi. Özellikle kanat oyuncularımız savunmaya iyi destek veriyor ve takımımız bütün halinde savunma yapmayı öğrendi. Çok çalıştık, futbolcularımız da ne kadar az gol yerlerse, o kadar avantajlı olacaklarını iyi anladılar'' diyerek sözlerini tamamladı.
Fenerbahçe futbolcusu Özer Hurmacı da ligde kalan iki ve kupadaki Trabzonspor maçlarını kazanarak camialarına büyük sevinç yaşatmak istediklerini belirterek, "Eskişehirspor ile oynadıkları karşılaşmanın zorluğunu biliyoruz. Rakibimiz oldukça iyi defans yapıyordu. Biz hafta boyunca yaptığımız çalışmalarda bu kilidi nasıl açacağımızı düşündük. Birçok pozisyona girdik bunlardan iki tanesini atabildik. Artık çok önemli üç maç oynayacağız. Ligde kalan iki maçımızı ve kupada Trabzonspor ile oynayacağımız final maçını kazanarak mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe puan almayı istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Her şeyden önce bu maçın zorluğunu biliyorduk. Rakibimiz kendi evinde telafisi olmayan maçlar oynuyordu. Maçın ilk 15 dakikası çok önemliydi. Herşeyi bekliyorduk. Rakip baskı yapacaktı, hakem basit hatalar yapacaktı, biz hatalar yapacaktık. Ne yazık ki öyle basit iki tane gol yedik. İlk yarı çok kötü oynadık, ikinci yarı toparlandık ama maçın sonucunu değiştiremedik. Buradan
alacağımız puan bizi iyi yerlere getirecekti. Çünkü rakiplerimiz bu haftayı kayıpla kapatmıştı ancak, bunu gerçekleştiremedik" diye konuştu.
Eskişehirspor futbolcusu Volkan Yaman, karşılaşmayı daha fazla isteyen Fenerbahçe'nin sahadan galibiyetle ayrıldığını belirterek, "Kalan Sivasspor ve Diyarbakırspor maçlarını kazanarak sezonu ilk beş içinde tamamlamak istediklerini" şeklinde konuştu.