Spor
  • 29.3.2010 17:05

DAUM: ŞANSLIYDIK AMA İYİ OYNADIK

İSTANBUL - Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanın başında basın odasına gelerek, gazetecilerle sohbet eden Alman teknik adam, Galatasaray'a attıkları golün şanslı bir gol olduğunu belirterek, ''Franco iyi bir kaleci. Bu topun uzaktan geldiğini gördü, yere çarpması onun için problem oldu. Maçta daha iyi şanslarımız da oldu ama 'ofsayt' dendi, 'elle alındı' dendi. Onların 2-3 tane önemli pozisyonları oldu'' dedi.
''Şu anda baktığımızda şanslı bir galibiyet olduğunu söyleyebiliriz'' diyen Daum, ''Ancak Gençlerbirliği ve Manisaspor maçlarında da şans bizden yana değildi. Bu galibiyet, daha önceki şanssızlıkları karşıladı. 5 maçtan beri gol yemiyoruz. Bu da çok önemli. Şans bir faktördür ama derbide takım da çok iyi mücadele etti'' şeklinde konuştu.

-''TÜRK ANTRENÖRLE İLGİLİ SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI''-

Daum, maçtan sonra basın toplantısında bir gazetecinin ''Uzaktan şutları çalıştınız mı? Gol uzaktan geldi'' şeklindeki sorusu üzerine söylediği, ''Ben bir Türk antrenör olsaydım 'evet tam bunu işledik' derdim. Futbolu biliyoruz biraz da şans lazım'' şeklindeki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi.
Bu açıklamasının herkesi kapsamadığını vurgulayan Alman teknik adam, şöyle devam etti:
''Konuşmam Türk antrenörlerle ilgili espri mahiyetindeydi. Mehmet Özdilek, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay gibi çok yetenekli hocaları kapsamıyor. Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi hocaların hepsini kapsamıyor. 15'e yakın isim sayabilirim. Onların hiçbirisi bu tarz kötü şeyler söylemezler. O yüzden kesinlikle bir genelleme yapmadım. Bu saydığım isimlerin hepsi mükemmel hocalardır. Bir yanlış anlaşılma var.
Sürekli böyle konuşan birisi var ve diğer Türk antrenörlerinin de sözcüsü haline geldi. Onun dışındaki tüm hocalarla benim harika ilişkilerim var, bir çoğu da benim talebem zaten.''
Daum, zorlu dönemlerden iyi çıktıklarını, gidişatlarının iyi olduğunu kaydetti.
Daum, şampiyonluk şansının hala 4 takım arasında devam ettiğini söyledi.

-SELÇUK, VOLKAN DEMİREL VE ALEX MAÇIN ADAMLARI-

Fenerbahçe, 28. haftada Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarına, ara vermeden başladı.
Can Bartu Tesisleri'nde yapılan antrenmanda, dünkü maçta ilk 11'de forma giyen oyuncular bir süre koşu yapıp, tesislere giderken, diğer oyuncular dar alanda yaptıkları çift kale maçın ardından hücum-defans organizasyonları çalışması yaptı.
Antrenman öncesi teknik heyet, Galatasaray maçının adamları olarak Selçuk, Volkan Demirel ve Alex'in seçildiğini açıkladı. Bu 3 oyuncuyu takım arkadaşları tebrik etti.

-FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA-

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Galatasaray ile yapılan derbi maçın 90. dakikada Semih'in oyuna girmek istemediği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını bildirildi

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:17

İLGİLİ HABERLER