Spor
  • 28.9.2004 00:03

DAUM: ''TARİH YAZABİLİRİZ''

MANCHESTER - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christop Daum, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın Manchester United ile yapacakları maçta tarih yazabileceklerini söyledi.
     Daum, düzenlediği basın toplantısında, imkanı olsaydı takımına katmak istediği bir oyuncu bulunup bulunmadığı konusundaki bir soru üzerine Türkiye'deki 6 yabancı kontenjanını eleştirerek, bunun kendileri için bir dezavantaj olduğunu söyledi.
     ''Bir Türk'ün tutkusunu ve inancını sahaya yansıtarak bu dezavantajımızı ortadan kaldırabiliriz'' diyen Daum, ''Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tüm takımlar için geçerli bu. Takımıma güveniyorum. Böyle bir dezavantajı dile getirerek, ağlamak sızlamak taraftarı değilim. Bu kural Türkiye Futbol Federasyonu tarafından konuldu. Amacı Türk futbolunu geliştirmek. Portekiz'e katılamamanın bir etkisi de olabilir. Ama bana göre yanlış bir yol'' diye konuştu.
     Manchester United ile oynayacakları büyük maç öncesi çok umutlu olduğunu ifade eden Daum, ''Yarın Rooney bile ilk 11'de sahaya çıksa buna karşı hazırız. Takıma aktardığımız bilgilerin yanı sıra yarın amacımız sahada baskımızı hissettirip, oyunumuzu yansıtmak ama tabi bunun yanı sıra şansın da yanımızda olması lazım ki 3 puanı beraberimizde götürelim. Bunu yapmak için tüm oyuncularımızın 90 dakika boyunca performans sınırlarını zorlamaları lazım. Rakibimiz bizi az da olsa hafife alabilir. Bu bizim için avantaj olabilir'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER