DAUM TÜRK MİLLİ TAKIMI'NA EL ATTI
F.Bahçe'nin hocasının, Almanya'da bulunan çok sayıda gurbetçi Türk futbolcunun, milli takımını temelini oluşturabileceği tezini ortaya atması, kamuoyundan destek görürken ülkemizde tedirginlikle karşılandı.
Daum, Almanya'da yaptığı açıklamalarda, çok sayıda Türk futbolcusunun top koşturduğu Almanya Ligleri'nde, milli takımın kilit noktalarında görev yapacak Türk çocuklarını bulmaları gerektiğini söyledi.
Alman futbolunun Türk oyunculara çok şey borçlu olduğunu söyleyen Daum, "Bu potansiyel kullanılmalı" dedi.
Alman hocanın bu sözleri basından da büyük destek bulurken, ülkemizde tedirginlikle karşılandı. Dünya Üçünçüsü milli takımın kadrosunda bulunan çok sayıda gurbetçi oyuncunun yanısıra Ümit milli takımında da gurbetçiler ağırlıklı olarak yer alıyor. Türk gençlerinin Alman milli takımına kazandırılması, TÜk taraftarı da tribünlere çekmenin yolu olarak gösteriliyor.
Alt yapılarda yer alan yeteneklmi Türk oyuncuların elden kaçırılması, ülkemiz açısından önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce de Mustafa Doğan Alman Milli takımında, Hakan ve Murat Yakın kardeşler ise İsviçre Milli takımına kaptırılmıştı. Bu örneklerin artmasının, uzun vadede milli takımımıza zarar vermesi kaçınılmaz bir gerçek.
Fener'e Murat piyangosu
F.Bahçe, geçtiğimiz sezon iyi bir performans sergileyen Diyarbakırsporlu Murat Hacıoğlu'nun transfer ettiğinde kamuoyunda çok da yer bulamamaşıtı. Çünkü bu oyuncunun, Sarı-Lacivertli forma altında neler yapacağı bilinmiyordu. Ancak Murat, oynadığı futbolla kendisine dudak bükenleri ve "Neden alındı?" diye soranları mahçup etti.
Almanya kampında oyanan iki hazırlık maçında iki gol atıp iki de asist yapan Murat Hacıoğlu, bir anda göndemin ilk sırasına oturdu. Teknik direktör Daum'un da beklediğinden daha iyi performans sergilediğini söylediği Murat ise azimle çalışmaya devam ettiğini ve hedefinin ilk onbirin değişmezleri arasında yer almak olduğunu söylüyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:35