Gündem
  • 24.7.2015 13:26

Davutoğlu: 'Herhangi bir savaşın parçası değiliz'

Davutoğlu'nun açıklamalrından satır başları;

Operasyonlar

Türkiye'nin ne kadar önemli bir jeopoltik konumda olduğu hepinizin malumu. Çevre ülkelerinde bozulan kamu düzenlerinin Türkiye'ye sıçramaması için önlemler almaya devam edeceğiz.

Seçimleri yapmış hükümet kurma çalışmaları sürerkek üçlü terör saldırılarına maruz kaldık. DEAŞ tehdidi açık şekilde gündemde.

KÜSTAHÇA AHLÇAKÇA

Suriye'de birleri ile savaşan DEAŞ ve PKK söz konusu Türkiye olunca aynı anda hareket ediyorlar. Suruç'taki patlamanın ardında PKK Ceylanpınar'da ve Diyarbakır'da polislerimizin şehit edilmesini alçakça ve küstakça üstlenmiştir. Terör saldırıları tesadüf değildi.

Bugünden teröre karşı yürüteceğimiz süreç bu sabahki operasyonlarla devam edecek.

Operasyonlar hakkında Cumhurbaşkanımıza bilgi verdim. Cuma namazından sonra başbakanlık kriz masasını ziyaret ederek detaylı bilgi alacağım.

DAEŞ OPERASYONLARI DEVAM EDECEK

TSK yüzde 100 tahrip etmiştir. DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirilmiştir. Bu süreçte şehit olan polis ve askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. DAEŞ'e operasyon durmayacak.

ŞAM YÖNETİMİNE BİLGİ VERİLMEDİ

Şam yönetimine bilgi verildiği haberleri söz konusu olmamıştır. Müttefik ülkelerine kordinasyon için bilgi verilmiştir. NATO ve BM nezdinde de bilgi verilmiştir.

Polislerimizi şehit edenler muhakkak cezalandırılacaklar. Sabahın erken saatlerinde başlatyan operasyonlarda 297 kişi gözaltına alındı. Bunların 37'si yabancı uyrulu. Çok sayıda da mühimmat ele geçirildi. Bir DHKP-C üyesi ölü ele geçirildi.

Çözüm sürecini milli bir proje olarak ele aldık ve bunu savunmaya devam edeceğiz. Kamu düzenini bozmayı da bu süreç ile badaşlaştırmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Bir bedel ödetene 10 bedel ödetiriz.

İNCİRLİK ÜSSÜ

Türkiye sınırındaki bütün terör örgütlerinin ortadan kaldırılması içi müttefiklerle mutabakat sağlandı. Somut adımlar atılacak. Türkiye'nin lehine kararlar alındı ancak şu anda içerik hakkında bilgi vermem mümkün değil.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER