Gündem
  • 31.3.2013 21:26

Davutoğlu resti çekti!..

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile katıldığı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuştu.

Bugün dünyada, Türkiye gündeme gelmeden tartışılabilen bir tek uluslararası meselenin kalmadığını belirterek, ''AB yolumuzu açarsa başımızın üstünde, stratejik hedefimizdir, devam ederiz; açmazsa, onlar yoluna, biz yolumuza. Herkes nereye gidecek göreceğiz'' ifadeleriyle AB'ye rest çekti.

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos dönüşü söylediği ''Artık Türkiye Cumhuriyeti, 'şu ülkeyi kaybedersek' ne olur diye düşünmeyecek, başka ülkeler, 'Türkiye'yi kaybedersek ne oluruz' diye düşünecekler'' cümlesinin, dış politika açısından söylenen en anlamlı ve veciz söz olarak değerlendirdiğini kaydetti.

ÖZÜR KONUSUNDA MECLİSİ BİZE DAR ETLMEYE ÇALIŞTILAR

Uşak'ın büyük medeniyetlerin beşiği bir şehir olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Artık dünyanın gözünde güçlü bir Türkiye var. Türkiye'den onurla ve büyük bir beklenti ile bahsediliyorsa sessiz devrimin büyük payı vardır" dedi. Davutoğlu, "Başbakanımızın 'One Minute' olayından sonra muhalefet partileri, 3 seneden bu yana özür konusunda meclisi bize dar etmeye çalıştılar. Bütçe sunarız özür nerde derler. Gensoru verirler konuşuruz, hani özür derler. Sayın Kılıçdaroğlu bakın ben sayın diyorum, onun bana ne hakaretler ettiğini bilirsiniz. Çünkü biz medeni insanlarız, medeni bir dille konuşuruz. Mücadele ederiz mücadelemizin hakkını veririz ama edebe muayir iş yapmak bize yakışmaz" dedi.

CHP'lilerin halen hakaretlerine devam ettiklerini ifade eden Bakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na, "Hala da hakaret etmeye devam ediyorlar. Bir insanda yoksa edep, neylesin ona medrese mektep, velhasılın illa edep illa edep, illa edep" diye cevap verdi. İki gün öncesine kadar CHP'nin iftira ve yalanla hakaretlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Bakan Davutoğlu şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu hakaretleri yetmiyormuş gibi birde İsrail'e giderek gazetelere demeç vererek bizi şikayet etti. Bu nasıl bir umutsuzluk ve nasıl bir onursuzluktur. Her meclis gündeminde bunu söylemeye devam ettiler. Herşeyi bildiğini sanan yorumcular 'İsrail devleti özür dilemez' dediler. Geçen Cuma ne oldu, Türkiye'den özür dilendi. Şimdi aradan 10 gün geçti. Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir şey duydunuz mu? Milliyetçi Hareket Partisi'nden duydunuz mu? Diğerlerini saymıyorum zaten. 3 senedir nerede özür diyenler özür geldiğinde sus pus oldular. Ne iyi oldu diyebildiler ne de kötü oldu diyebildiler. Çünkü onlar bu milletin acısıyla acıyı hissetmesini bilmezler, bu milletin sevinci ile de sevinmeyi de bilmezler, bu milletin onurun korunmasıyla onurda duymazlar. Bizim önümüzde kat edecek çok yol var."

AK Parti'nin 10 yıldır seçimlerden büyük zaferle çıktığını ve milletin kalbinin kendileri ile birlikte attığını sözlerine ekleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Biz Türkiye'nin her santimetre karesine 75 milyona gönülden konuşuyoruz. Onlarınsa gözleri görmez, kulakları duymaz sağırdır, en önemlisi de yürekleri kapalıdır. Onun içinde 3 yıldır özür nerede diye sorarlar. Şimdi de Suriyelilere neden kapıları açtınız diye soruyorlar. Çünkü onlar Suriyelilerle konuşamıyor. Bu millet kapısına gelene kapısını kapatmaz. Şu anda 200 bin Suriyeli iki yıldır ülkemizde ağırlanıyor. Birleşmiş Milletler bile Türkiye'nin bu yaptığı bugüne kadar görülmemiş bir davranış yorumunu yapıyor" dedi.

"TÜRKİYE NEDERE BİR ACI VARSA SEFERBER OLUR"

Türkiye ekonomisini 10 yılda çok büyüdüğünü belirten Davutoğlu, "Ekonominin büyümesinde birileri bize para vermedi. Biz insanlardaki cevheri harekete geçirdik, mazlumun duasını aldık. Bu milletin tarihteki ağırlığının artması gerekiyor. Biz tarihimizden gocunmayız. Osmanlılının Selçuklunun adının geçtiği her yerde biz şeref duyarız. Bizi suçlayanların hesapları farklıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti hem kudretli hemde şefkatlidir. Nerede bir acı varsa seferber olur" diye konuştu.

"YENİ OSMANLI DİYORLAR"

Türkiye'nin önünde ciddi birkaç mesele olduğunu ve mutlaka halledilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, "Bunlardan en önemlisi çözüm sürecidir. Gece ve gündüz Türkiye'nin ekonomisini güçlendirirken, Türkiye'nin siyasetteki ağırlığını artırırken, bir taraftan da 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Bu ayaklarımızda nerdeyse pranga olmuş bir meseledir. Bu prangaları kırmanın vakti geldi. Bu milletin arasına fitne fesat sokmak isteyenlere karşı doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle yeni dönemin öncülerini aramızdan çıkartmamız lazım. Bu yolda öylesine bir mesafe aldık ki bundan sonra bu bedel son 30 yıl içinde, 300 milyar dolarımıza ve 30 bin canımıza mal olmuş bu problemi çözmeye kararlıyız. Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin kararlılığından hiç kimse şüphe etmesin. Hiçbir engel tanımıyoruz. Bunu söylediğimizde de bize Yeni Osmanlı diyorlar. Balkanlarda Ortadoğu da, dost ve kardeş topluluklarla, Kafkasya da Orta Asya'da kaderlerimizi birleştirmek üzere sınırlara saygı duymak temelinde yola çıktık dediğimizde Yeni Osmanlı diyorlar" dedi.

Atatürk'ün `Hattı Müdafaa Yoktur, Sattı Müdafaa Vardır' sözüyle konuşmasını sonlandıran Davutoğlu şöyle konuştu:

"Şimdi söylüyorum artık `Haddı diploması yoktur, sattı diploması vardır. Satıh ise bütün dünyadır' Dünyada bayrağımızın dalgalanmadığı hiçbir yer kalmayacaktır. Kudretli ve şefkatli bir devletin insanları olarak gurur duyun. Bir sonraki nesil, bugün ki gençler bu devletin nizami alem için yola çıkmış bir cihan devleti olduğunu görecekler"

Konuşması sırasında sık sık alkışlarla sözü kesilen Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'na Ak Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün tarafından Uşak Halısı ve tarhana hediye edildi. Bakan Davutoğlu, Dülgeroğlu Otel'de düzenlenen yemeğin ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER